Яблука, запечені з горіхами, сухофруктами і медом

Яблука, запечені з горіхами, сухофруктами і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковиті яблука, запечені в духовці з горіхами, сухофруктами і медом, є чудовим святковим блюдом.

Інгредієнти

м’яка курага – 60 г
очищені горіхи волоські – 30 г
мелена кориця – чверть ч. ложки
солодке яблуко велике – чотири штуки
несолоне вершкове масло розм’якшене – 30 г
рідкий мед квітковий – 30 г
великий апельсин – одна штука
родзинки – 30 г

Як приготувати Яблука, запечені з горіхами, сухофруктами і медом

Цей корисний гарний і смачний десерт рекомендується подавати з кулькою пломбіру або густим натуральним йогуртом.

Покроковий рецепт

Промити всі сухофрукти, перекласти їх у невелику миску, залити крутим окропом і залишити приблизно на двадцять хвилин, потім підсушити сухофрукти, нарізати їх дрібними шматочками.

Дрібно порубати очищені горіхи, відправити їх в посуд з нарізаними сухофруктами, додати достатню кількість меленої кориці, перемішати.

Добре яблука промити, розрізати на половинки, акуратно видалити насіння і частину м’якоті, для того, щоб нарізані фрукти придбали велику стійкість, зі зворотного боку у них рекомендується відрізати круглу частину.

Підготувати форму для запікання, змастити її невеликою кількістю вершкового масла, потім викласти всі нарізані яблука, насипати в неї пряну начинку з горіхами і сухофруктами, полити медом. Відправити форму в гарячу духовку і запікати яблучний десерт протягом півгодини при 180 градусах.

Як тільки яблука з сухофруктами, горіхами і медом будуть готові, перекласти їх на блюдо, злегка остудити, потім полити апельсиновим соком, віджатим з одного плоду, подавати до святкового столу з кулькою пломбіру.