Дуже смачний, ніжний десерт!
Інгредієнти
білий шоколад – 350 г | |
пшеничне борошно – 200 г вищого сорту хорошої якості | |
вершкове масло – 220 г 82.5% | |
яйця курячі – 3 шт. велике | |
тростинний цукор – 100 г цукор-пісок | |
сушена журавлина – 150 г | |
цедра апельсина – 1 чайна ложка тертої | |
цукрова пудра – 50 г | |
пекарський порошок (розпушувач) – 7 г 1 пакетик | |
ванілін – щіпка |
Дуже смачний, ніжний десерт! Замість журавлини підійде малина, брусниця, червона смородина. Тростинний цукор сміливо замінюйте звичайним тільки додавайте його менше 50 грамів, інакше, тістечко буде приторно солодким.
Покроковий рецепт
Технологія приготування:
150 грамів якісного білого шоколаду ламаємо на маленькі шматочки. Перекладаємо шоколадні шматочки в каструлю, кладемо 200 грамів якісного вершкового масла. Відправляємо каструльку на вогонь і подтапливаем інгредієнти до рідкого і однорідного стану, не заважаємо компоненти ложкою, шоколад може згорнутися, краще погойдуйте каструльку вперед-назад або помішуйте вміст ємності дерев’яною ложкою, щоб вийшла гладка і однорідна суміш без грудочок.
Курячі яйця збиваємо з цукровим піском, до повного розчинення солодких частинок і збільшення маси в об’ємі в 2 рази. До яєчно-цукрової суміші додаємо терту апельсинову цедру і щіпку ваніліну, продовжуємо збивати.
Розтоплені шоколад і масло вливаємо в цукрово-яєчну масу, розмішуємо. Всипаємо до шоколадної основі борошно, яку попередньо пропустимо через дрібне ситечко разом з пекарським порошком, розмішуємо, як тільки борошняні частинки стануть непомітними, припиняємо вимішування міксером на мінімальній швидкості.
50 грамів шоколаду розрізаємо на маленькі шматочки. Додаємо шоколадні шматочки в білосніжне тісто, додаємо 50 грамів сушеної журавлини, розмішуємо.
Роз’ємну форму для випічки, яка повинна бути діаметром 18-20 см, гарненько промасливаем. Викладаємо білосніжне тісто у форму, розрівнюючи його лопаткою або ложкою.
Відправляємо Блонді в духовку, яка повинна бути добре розпечена приблизно на 20-25 хвилин, готовність перевіряємо на суху лучинку.
Готовий десерт остуджуємо і поливаємо глазур’ю з білого шоколаду і вершків (розтопити на маленькій потужності в мікрохвильовій печі залишилися 150 г шоколаду і 2 ст. ложки вершків, перемішати). Залишилися сушені ягідки журавлини, вдавлюємо в глазур зверху. Остиглий повністю десерт ріжемо на порційні трикутники, присипаємо цукровою пудрою.