Якщо ви зібралися побалувати своїх близьких смачними домашніми варениками або пельменями, то обов’язково візьміть на озброєння цей рецепт приготування тіста.
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки | |
Сіль – 0,5 ч. ложки | |
Сода – 0,5 ч. ложки | |
Оцет – 0,5 ст. ложка | |
Молоко – 1 стакан |
Сьогодні, звичайно ж, можна без проблем купити вже готові пельмені або вареники, але, погодьтеся, не всі вони відповідають відповідними вимогам. Часто і тісто у таких магазинних «виробів» розварюється при варінні, так, і начинка не завжди вдала у них. Саме тому багато господині вважають за краще ліпити пельмені або вареники самостійно.
Важливе значення при готуванні домашніх вареників і пельменів грає не тільки начинка але і тестяная оболонка. Пропонуємо вам один із способів замісу тіста, в якому використовується молоко. На виході тісто, замішане за даною рецептурою, виходить еластичним, до рук воно не липне, ліпити пельмені з нього одне задоволення! Крім того, тісто на молоці для вареників і пельменів містить малу кількість інгредієнтів, тому його можна називати ще і економічним.
Отже, відміряйте заявлена кількість продуктів для замісу тіста на молоці, підготуйте відповідний кухонний інвентар (нам потрібно глибока миска і сито), і сміливо приступайте до реалізації рецепта.
Покроковий рецепт
Насамперед приділіть увагу борошні. Як правило, найчастіше для приготування тіста для вареників і пельменів господині використовують пшеничне борошно. Озброїтеся ситом і обов’язково просіяти борошно. Цей процес не тільки допоможе вам позбавитися від смітинок, які можуть зустрічатися в борошні, але і наситити його киснем під час просіювання.
У просіяне пшеничне борошно підсипте заявлена кількість солі. Сипучі інгредієнти відразу перемішайте.
Наступний інгредієнт для нашого пельменного тесту – це харчова сода. Перед додаванням соди борошно, загасіть її оцтом (в рецепті використовується звичайний столовий 9 % оцет).
Зробіть в борошні воронку, використовуючи лопатку або ложку. Невеликий цівкою вливайте в отриману воронку молоко (воно має бути кімнатної температури). Молочний продукт відразу вмешивайте в борошно, допомагаючи, наприклад, виделкою або ложкою.
Коли тісто почне збиратися в грудку, перекладіть його з миски на чисту поверхню столу (або велику обробну дошку). Продовжуйте замішувати тісто вже руками.
Домашнє тісто для пельменів і вареників готово! Воно вийшло у нас еластичним. Дайте тісту трохи «відпочити», накривши рушником, а потім приступайте до ліплення. Начинку вибирайте на свій розсуд і уподобання. Приємної вам роботи!