Тісто Філо

Тісто Філо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тісто “Філо” родом з Греції, але найчастіше з такого тіста готують пахлаву на Сході. Дуже тонке та еластичне тісто, працювати з яким – одне задоволення.

Покроковий рецепт

У борошні зробити поглиблення , додати туди сіль, воду, оцет і почати місити тісто. Періодично додавати в тісто олію. Місити тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Коли тісто стане більш еластичним, виймаємо з посуду і продовжуємо м’яти на столі. В процесі обов’язково потрібно бити тісто , та коно стане більш м’яким. На стіл додати трохи олії і продовжувати місити тісто і при цьому розтягувати його. Тягнути тісто в різні боки приблизно хвилин 10-15.


Коли тісто буде готове, необхідно вкрити його целофаном і залишити в теплому місці на півгодини-годину. Коли тісто підійде, потрібно з нього зліпити 8 однакових кульки, теж залишити хвилин на 10.

Далі можна приступити до розкочування. На поверхню насипати борошно, змішане з крохмалем, і на ньому розкачувати тісто. При додаванні крохмалю, раскатаные пласти не будуть прилипати один до одного. Коли всі 8 кульок будуть розкатані в пласти, потрібно укласти їх всі один на одного і розкачувати, як один.

Розкачувати тісто потрібно максимально тонко, поки вони не стануть прозорими. Тісто готове!