Тісто на Медовик

Тісто на Медовик – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Знадобиться залізна і чи скляна, жаростійка миска, в неї кладемо мед і відправляємо на парову баню. Мед краще брати справжній, не розбавлений магазинний.

Як тільки мед злегка підтанув, розбиваємо яйця і додаємо туди масло і цукор. Заважаємо віником, чекаємо поки суміш стане однорідною і масло повністю не розтане.

Заважаємо дуже інтенсивно, щоб не зварилися яйця. Вогонь зменшити на середній.

Продовжуючи заважати додаємо соду, суміш стане рости і перетвориться в піну.

Вводимо борошно, не всю відразу, поступово. Муки може знадобиться менше, ніж вказано в рецепті. Тісто забивати не треба. Спочатку ввели половину борошна, дали тісто постояти, охолонути, потім ввели інше.

Тісто необхідно скачати в кулю і дати ще 10 хвилин полежати.

Ділимо на 10-12 однакових частин.

корж випікати 2 хвилини

Розкачуємо тоненький коло, приблизно 3 міліметри. Розкачуємо відразу на пергаменті, обрізаємо по формі, вилочкою по всьому діаметру робимо дірочки. Випікаємо 2 хвилини при температурі 170 градусів.

Папір відразу не знімати, інакше пошкодиться корж! Чекаємо, щоб всі коржі охолонуть і знімаємо пергамент.

Просочуємо будь-яким улюбленим кремом, особливо добре поєднується карамель і сметано-вершковий крем. Щоб коржі вийшли соковитими і просочилися як слід, їх краще залишити в холодильнику просочуватися кремом приблизно на ніч.