Млинці прекрасне доповнення до будь-якого чаювання.
Інгредієнти
борошно – 200 гр | |
молоко – 500 гр | |
яйця – 3 шт | |
цукор – 3 столові ложки | |
сіль – щіпка |
Я дуже люблю тонкі млинці, але скільки разів пробувала приготувати – не виходять: рвуться, прилипають. Даний рецепт – єдиний, за яким у мене виходять такі млинці. Приступимо до приготування смачних тонких млинців з медом.
Покроковий рецепт
Приготуємо тісто для млинців. У ємності змішуємо яйця, цукор, сіль і 250 грам молока. Збиваємо суміш з допомогою віночка. Усе молоко відразу не вливаємо, так як суміш вийде дуже рідка і якщо в неї висипати борошно, то утворюються грудочки. Збиваємо до однорідності.
Потроху починаємо всипати борошно, постійно перемішуючи.
Вливаємо молоко, що залишилося, вимішуємо однорідне тісто. Воно виходить дуже рідке. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Розпечене масло вливаємо в тісто, перемішуємо. Тісто готове. Приступаємо до смаження млинців. Олія більше не додаємо.
Я виливаю тісто на сковороду з допомогою звичайного ополоника. Для сковороди діаметром 28 сантиметрів, для випічки одного млинця достатньо одного ополоника. Смажу млинці практично на максимальному вогні. Готуються вони дуже швидко, менше хвилини. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Млинці виходять тоненькими.
Готовий млинець викладаємо на тарілку, поки він ще гарячий, змащуємо медом. Так мед краще рівномірно розподілиться по всьому млинцю. Аналогічно випікаємо всі млинці.
Тонкі млинці з медом готові. Приємного апетиту!