Тонкі млинці

Тонкі млинці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Змішати яйця, цукор і сіль у великій мисці до розчинення цукру.

Додати 1 склянку борошна, 0,5 столові ложки соди і перемішати.

Додати 1 ст. л. соняшникової олії 1 склянку молока і добре перемішати. Додати решту підготовлену борошно і знову перемішати до однорідної консистенції. Потім, поступово додати решту молока невеликими порціями, постійно помішуючи. Для отримання тонких млинців, ви не повинні шкодувати молока, тісто повинне вийти рідким. Залишити тісто відпочити на 10-15 хвилин.

Розжарити сковороду змащену маслом на середньому вогні. Далі, Вам буде потрібно спритність…

Наливати тісто, постійно нахиляючи сковороду з боку в бік по колу…тобто допомогти тесту розтектися. Якщо Ви бачите що тесту мало, то можете додати, зачерпнувши ще трохи. Коли тісто рівномірно розподілитися, поставити сковорідку назад на вогонь і смажити млинці, поки по краях тісто не пропечеться (з краю тісто почне відходити).

Тепер Вам потрібно його перевернути, що вимагає не меншої вправності. Взяти ножа, а краще широку лопатку, і поддевом спочатку за край потім до центру (допомагати рукою) перевернути млинець. Після підрум’янення перекласти млинець зі сковороди на тарілку. Рясно змастити вершковим маслом, особливо по краях (інакше млинець буде сухою).

Поради:
Якщо у вас виходять занадто товсті млинці, просто додайте в тісто трохи молока…або навпаки, якщо рідке, додати борошна. Якщо тісто рветься при перекиданні, може бути має сенс додати ще одне яйце і трохи борошна. Добре, якщо Ви використовуєте чавунну сковороду. Так само добре, якщо Ваша сковорода з невисокими бортиками, так Вам легше буде перевертати млинці.

Тонкі млинці готові! Подавати теплими (але не гарячими), на сніданок, полудень з різними начинками або просто зі сметаною, фруктовим джемом, медом або сиропом. Приємного апетиту!