Черемховий торт готується дуже просто, а його смак подобається багатьом. Для складання торта можна використовувати будь-який крем, а між коржами можна покласти ягоди і фрукти.
Інгредієнти
Черемха мелена – 1 стакан | |
Молоко – 1 стакан | |
Цукровий пісок – 1 склянка | |
Мука пшенична – 1 стакан | |
Яйце куряче – 3 шт. | |
Олія – для змащування форми | |
Крем будь – для складання торта |
Для торта потрібно вибирати гарну черемшину. Її потрібно заварити і залишити на кілька годин для набухання, тоді торт вийде смачним і ніжним.
Покроковий рецепт
Молоко влити в миску і поставити на плиту. Довести до кипіння.
Залити гарячим молоком мелену черемшину, ретельно перемішати і залишити на 1 годину.
Через 60 хвилин всипати цукровий пісок, добре перемішати і залишити ще на 30 хвилин.
Через півгодини розбити 3 яйця, перемішати. Борошно просіяти і додати маленькими порціями, щоразу перемішуючи масу. Готовому тісту дати постояти ще пару хвилин.
З отриманого тіста спекти 2-3 окремих коржа. Для цього потрібно використовувати форму для випікання, застелений промасленим пекарської папером. Випікати кожен корж потрібно 12-15 хвилин при температурі 180-190 градусів. Готовність коржа можна перевірити зубочисткою або сірником.
З готових коржів зібрати торт, промазавши кожен корж кремом. Відмінно підійдуть збиті вершки. Поверхню і боки торта також потрібно промазати кремом.