До речі цей торт досить просто готується!
Інгредієнти
Цукровий пісок – 500 грам | |
Яйце – 3 штуки | |
Борошно пшеничне – 600 грам | |
Мед – 3 столові ложки | |
Сметана (сама жирна) – 500 грам | |
Сода харчова – 1 чайна ложечка | |
Цукор ванільний – невелика кількість |
Тортики – це моя слабкість. Я просто обожнюю їх їсти, особливо якщо ще я його і сам приготую, мммм просто супер. Тортів в кулінарії багато, але я пораджу Вам зробити один з моїх найулюбленіших тортів, під назвою торт-медовик. Саме про рецепт приготування цього дивовижно-смачного тортика і піде далі мова.
Покроковий рецепт
Перше, з чого треба почати – це готування тесту!
Дістаємо каструлю. У неї поміщаємо яйця і мед (за рецептом) і цукровий пісок (250 грам). Все перемішуємо і ставимо на плиту. На невеликому помірному вогні потрібно варити отриману рідину. У результаті цукор і мед повинні розчинитися. До рідини додамо ложечку харчової соди. Від цього повинен піти досить бурхливий процес, в результаті якого, маса побіліє і збільшиться в об’ємі. Як тільки це станеться, необхідно швидко зняти каструлю з плити і просіяти через сито в неї пшеничне борошно. Ретельно замішуємо тісто. Готово!
Тепер приготуємо коржі!
Отримане тісто ділимо на 8 частин. Саме 8 коржів повинно вийти. Кожну частину розкачуємо за допомогою качалки в круглі пласти. Залишки тесту, нам ще знадобляться, тому їх теж скачаємо в маленькі млинці (або млинець). Для того щоб пласти були однаковими, потрібно взяти звичайну роз’ємну форму для випікання і притиснути тісто зверху. Вийде однакові круглі млинці. Далі їх необхідно випекти. На змащене олією деко укладемо наші коржі. Якщо все не ляжуть, зробіть це з кількох спроб, так як випікати коржі треба в розігрітій до 220 градусів Цельсія духовці, всього нічого 5 хвилинок. Витративши зовсім не тривалий час на випікання, наші коржики готові!
Далі йде процес приготування крему!
Тут досить просто. Жирну-прижирную сметану наллємо в форму від міксера. Туди-насипаємо 250 грам цукру і 10 грам ванільного цукру. За допомогою міксера все збиваємо. Крем, як не дивно, готовий;)!
Тепер треба зібрати наш торт-медівник!
Беремо кожен корж. Намазуємо їх рясно кремом. І один за іншим укладаємо з один на одного. Торт готовий, але поки не повністю. Ось тут, якраз нам знадобиться ті залишки тіста. На дрібній тертці, зробимо з них крихту. Далі весь наш тортик обмажем залишками крему і зверху крему посипаємо його крихтою. Тепер торт знайшов кінцевий вигляд. Далі поставимо його просочитися в холодильник на 2 години. Після закінчення покладеного часу, торт просочився і готовий до споживання.
Дорога, можна стаканчик чаю налити? Спасибі! З чаєм торт-медовик просто смакота!