Торт на майонезі з вареним згущеним молоком

Торт на майонезі з вареним згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний торт на майонезі з розсипчастим тестом і вареним згущеним молоком.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 400 гр вищий сорт
Яйце куряче – 3-4 шт. в залежності від категорії
Цукор – 200 гр
Сода – 1 ч. л.
Згущене молоко цільне 8.5% – 380 гр
Вершкове масло – 200 гр
Майонез – 250 гр
Вершкове масло – для змащення
Варена згущене молоко – 380 гр

Як приготувати Торт на майонезі з вареним згущеним молоком

Мабуть, немає жодної людини, яка абсолютно не любить солодке. Всілякі десерти, торти, печиво та інші ласощі є невід’ємною складовою будь-якого чаювання. У продажу зустрічається безліч різних кондитерських виробів, до складу яких входить згущене молоко, а ось майонез є вкрай незвичайним інгредієнтом.

Рослинне масло – одна з головних складових майонезу, завдяки чому тісто для тортів і пирогів стає більш розсипчастим, ніжним і повітряним. Сьогодні на порядку денному рецепт торта з двома видами згущеного молока з додаванням майонезу.

Покроковий рецепт

У суху, бажано пластмасову ємність розбити яйця, додати соду і цукор. Потім необхідно акуратно, невеликими порціями влити незбиране згущене молоко. Далі, всі які є інгредієнти змішати до однорідної маси. В останню чергу потрібно висипати в миску просіяне борошно і ще раз все добре перемішати. Важливо, щоб тісто вийшло без грудочок і по консистенції нагадує млинцеве, тоді воно вийде повітряним і буде добре підніматися.

Духовка розігрівається при температурі 150 С. В цей час необхідно підготувати форму для випічки. Форму потрібно змастити. Для цієї мети підійде розтоплене вершкове масло. Так само можна використовувати аерозольні кулінарну папір. Потім необхідно акуратно вилити тестів форму й трохи почекати поки воно рівномірно розподілиться. Поставити в попередньо розігріту духовку, підвищити температуру до 200 ° C і дочекатися повної готовності. Терміни випікання в даному рецепті індивідуальні і залежать від потужності духової шафи. Перевірити готовність виробу можна, проткнувши його акуратно зубочисткою. Якщо торт готовий, то на ній не залишиться ніяких слідів тесту. Готовий виріб вийняти з духовки.

Якщо є необхідність розділити один корж на декілька більш тонких, можна скористатися наступним способом: По всьому діаметру випічки з боків вставити зубочистки на відстані 2 див. Далі розрізати за допомогою міцної нитки або тонкої волосіні. При бажанні повторити дії ще раз.
Підготовлені коржі змастити вареним згущеним молоком і обережно укласти один на одного. Замість згущеного молока можна використовувати домашній білковий крем.

Ось і все, ніжний солодкий тортик зі згущеним молоком готовий до вживання. При необхідності його можна прикрасити шоколадною або кокосовою стружкою, але це вже справа фантазії.