Легендарний торт 1812 року.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 700 г | |
Масло вершкове – 300 г | |
Цукровий пісок – 400 г | |
Цукор ванільний – 2 чайних ложечки | |
Молоко – 1 літр | |
Яйця – 10 штук | |
Оцет – 1 ложка | |
Сіль – щіпка | |
Свіжі ягоди – 200 г |
Сьогодні для ласунів просто рай за вибором солодких страв. Величезна кількість різноманітних булочок, тістечок, десертів і найсмачніше тортів просто зводять з розуму. Про один такий торті і піде далі мова, а саме про рецепті приготування легендарного торта 1812 року;) «Наполеона».
Покроковий рецепт
Отже, давайте почнемо приготування «Наполеона»!
Приготуємо тісто!
Дістаємо маленьку ємність. У неї наливаємо холодненькую воду і ложку оцту. Перемішуємо. Беремо миску побільше. У неї розбиваємо 2 яйця. За допомогою віночка збиваємо. Далі в миску додамо воду з оцтом. Посолимо зовсім трішки. Всі разом перемішуємо. Готово!
Беремо холодне вершкове масло. Його необхідно натерти на тертці досить крупно. Просеем борошно пшеничне (600 грам) на робочу поверхню і додаємо до неї масло. Ножиком рубаємо борошно з маслом. Отримуємо борошняну масу. В ній робимо поглиблення. У заглиблення вливаємо вміст миски. Робимо заміс тіста! Тісто готове!
Отримане тісто ділимо приблизно на 12 частин і формуємо кульки. Їх накриємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник приблизно на годину. Після закінчення години, кожен кульку необхідно тонко розкачати на спеціальному папері для випічки в коло. Діаметр коржа (кола) повинен скласти 26 сантиметрів.
Залишки відкласти окремо. Коржі й обрізки потрібно покласти на протвень, наколоти (коржі) виделкою і відправити в духовку. Випікати коржі необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці протягом приблизно 10 хвилин.
Переходимо до приготування крему для торта!
Беремо каструльку. У неї наливаємо молоко. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить.
Далі потрібно розбити 8 яєць відокремити білки від жовтків. Жовтки необхідно розтерти з цукром, а також з ванільним цукром і додати 100 грам пшеничного борошна в іншій каструлі. Все перемішати і поступово додати кипляче молоко. Ставимо каструлю на слабкий вогонь і варимо, постійно помішуючи, до стану крему. Крем готовий і його треба охолодити.
Сформуємо торт!
Послідовно беремо коржі один за іншим. Змащуємо їх кремом і накриваємо один іншим. Таким чином, ми повинні будемо використовувати всі коржі. Коли весь торт буде зібраний його боки і верх також змащуємо кремом.
Беремо обрізки від торта і подрібнюємо їх у блендері. Крихтою посипаємо наш «Наполеон» і відправляємо його в холодильник – просочитися – на всю ніч. Прикрашаємо свіжими ягодами.
Після закінчення часу наш торт «Наполеон» готовий!