.
Інгредієнти
Листкове тісто – 500 г | |
Згущене молоко – 300 г | |
Вершкове масло – 200 г (72%, розм’якшене) | |
Сметана – 50 г (20 %) | |
Цукрова пудра – 30 г | |
Ванілін – 5 г (або ванільний цукор) | |
Волоські горіхи – 40-50 г (рубані) |
Пам’ятаю, як в дитинстві на уроках праці ми з дівчатками готували торт «Наполеон». Так як часу на уроці було виділено не так багато, ми робили «швидкісний» тортик «Наполеон» і, звичайно, без належної просочення. Ось, згадуючи минулі дні, я вирішила приготувати сьогодні торт “Наполеон” в домашніх умовах. У даному рецепті торта «Наполеон» можна використовувати покупне звичайне листкове тісто або покупне листково-дріжджове тісто. Для перемазки коржів підійде і традиційний для «Наполеона» заварний крем, і масляний крем із згущеним молоком (знову ж таки спрощений варіант). Найголовніше в цьому рецепті – час. Воно просто необхідно для просочення коржа. Тоді «Наполеон» вийде ніжним і смачним.
Покроковий рецепт
Так як ми готуємо торт “Наполеон” з готового тіста… Дістаємо з морозилки тісто (краще дістати заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильову піч). Коли тісто розморозилося, розкачуємо коржі бажаної товщини і форми (зазвичай наполеон готують квадратним, але мені захотіло зробити його круглим :)). Для розкочування качалку і поверхня столу потрібно припылить борошном. Якщо ви хочете, щоб торт був добре просоченим – розгортайте тонкі пласти в 2-3 мм. Я розкачувала не так тонко. Переносимо «млинець» з листкового тіста на деко. Часто протикаємо виделкою, щоб тісто при випічці випускало пар. Випікаємо листкове тісто в розігрітій духовці при 240 градусів до світло-коричневого відтінку. Час випічки приблизно займе 10-15 хвилин.
У мене торт “Наполеон” зі згущеним молоком, тому поки випікаються коржі, робимо крем для торта. Сметану розтираємо з цукровою пудрою, додаємо ванілін або ванільний цукор, добре перемішуємо. Згущене молоко змішаємо з вершковим маслом кімнатної температури до досягнення однорідної консистенції. Змішуємо приготовані сметанную й олійну основи, додаємо мелені горіхи (Горішки можна використовувати будь-які, на ваш смак, а можна взагалі не додавати). Коли коржі охолонуть, перемазываем їх приготованим кремом.
У мене пласти тіста досить товсті – на кожен корж пішло по 4-5 столових ложок крему. Як я вже писала, раджу приготувати тонкі коржі. Вони швидше просочаться і торт вийде набагато смачніше!
Накриваємо домашній торт «Наполеон» великою ємністю і прибираємо його в прохолодне місце, наприклад в холодильник. Даємо тортику просочитися не менше 5-6 годин. Якщо коржі дуже тонкі – часу на просочення, звичайно, піде набагато менше.
Прикрасити торт можна подрібненими горіхами і тертим шоколадом.
Домашній торт «Наполеон» в розрізі.
Приємного апетиту!