Торт Наполеон з листкового тіста

Торт Наполеон з листкового тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Так як ми готуємо торт “Наполеон” з готового тіста… Дістаємо з морозилки тісто (краще дістати заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильову піч). Коли тісто розморозилося, розкачуємо коржі бажаної товщини і форми (зазвичай наполеон готують квадратним, але мені захотіло зробити його круглим :)). Для розкочування качалку і поверхня столу потрібно припылить борошном. Якщо ви хочете, щоб торт був добре просоченим – розгортайте тонкі пласти в 2-3 мм. Я розкачувала не так тонко. Переносимо «млинець» з листкового тіста на деко. Часто протикаємо виделкою, щоб тісто при випічці випускало пар. Випікаємо листкове тісто в розігрітій духовці при 240 градусів до світло-коричневого відтінку. Час випічки приблизно займе 10-15 хвилин.

У мене торт “Наполеон” зі згущеним молоком, тому поки випікаються коржі, робимо крем для торта. Сметану розтираємо з цукровою пудрою, додаємо ванілін або ванільний цукор, добре перемішуємо. Згущене молоко змішаємо з вершковим маслом кімнатної температури до досягнення однорідної консистенції. Змішуємо приготовані сметанную й олійну основи, додаємо мелені горіхи (Горішки можна використовувати будь-які, на ваш смак, а можна взагалі не додавати). Коли коржі охолонуть, перемазываем їх приготованим кремом.

У мене пласти тіста досить товсті – на кожен корж пішло по 4-5 столових ложок крему. Як я вже писала, раджу приготувати тонкі коржі. Вони швидше просочаться і торт вийде набагато смачніше!

Накриваємо домашній торт «Наполеон» великою ємністю і прибираємо його в прохолодне місце, наприклад в холодильник. Даємо тортику просочитися не менше 5-6 годин. Якщо коржі дуже тонкі – часу на просочення, звичайно, піде набагато менше.

Прикрасити торт можна подрібненими горіхами і тертим шоколадом.

Домашній торт «Наполеон» в розрізі.
Приємного апетиту!