Торт Наполеон з заварним кремом

Торт Наполеон з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


На суху поверхню столу висипати всю муку. На неї покласти трохи підталий маргарин.


Маргарин порубати ножем, намагаючись якомога менше торкатися його рукою. У результаті повинна вийти розсипчаста крихта.


У склянку вбити яйце і збовтати його виделкою. Влити холодну воду, оцет і посолити. Все ретельно перемішати.


У гірці з борошняної крихти зробити поглиблення і невеликими порціями влити яєчну суміш, поступово збираючи тісто в грудку.

Готове тісто треба вимішувати руками, його слід зібрати в один ком і обмотати плівкою. Тесту потрібно полежати в холодильнику 1,5-2 години. За цей час можна приготувати крем.


Всі інгредієнти для крему слід змішати в невеликій каструльці. Поставити посуд на повільний вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. За цей час маса загусне. Зняти каструлю з плити і остудити крем.

Покласти розм’якшене вершкове масло і збити до однорідної консистенції.


Відпочиле тісто розділити на 8 частин. З кожної скачати тонкий пласт, надати коржу бажану форму, наприклад прямокутну.


Коржі випікати на змащеному олією пергаменті в духовці, прогрітій до 200 градусів. Тривалість випікання триває від 5 до 10 хвилин, в залежності від характеристик духової шафи.


Готові коржі укласти стопкою і обрізати зайві краю, які послужать крихтою для посипання. Зібрати торт, рясно промазуючи кожен корж приготованим кремом.

Поверхня торта посипати крихтою, приготовленої з обрізків.


Приємного чаювання!