Торт «Пташине молоко»

Торт «Пташине молоко» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную свій варіант приготування такого смачного тортика. Він з’єднує ніжний шоколадний бісквіт і повітряне, з тонким і вишуканим смаком суфле, яке просто тане в роті.

Покроковий рецепт

Для початку приготуємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром в пишну піну за допомогою міксера.

Потім додаємо просіяне борошно, розпушувач і какао. Все добре перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло. Ще рас все перемішуємо. Консистенція тіста повинна нагадувати сметану.

Випікаємо корж в рознімної формі (у мене 26 сантиметрів), попередньо застеленому пергаментом і змащеній вершковим маслом, при температурі 180 градусів 20 хвилин. Якщо використовувати форму з діаметром менше ніж 26 см, тоді бісквіт потрібно буде розділити на 2 коржа, так як його товщина буде велика для одного торта. Бісквіт по готовності остудіть, і вийміть з форми.

Тепер приготуємо суфле. Желатин замочіть холодною кип’яченою водою. Тим часом поставте на плиту сотейник і зваріть сироп з 150 грамів цукру і 2 столових ложок води. Збийте п’ять білків з дрібкою лимонної кислоти до стійких піків. Збиваючи білки, вливайте тонкою цівкою до них гарячий сироп і продовжуйте збивати ще 5 хвилин, поки маса не охолоне до кімнатної температури.

Окремо збийте розм’якшене вершкове масло з цукром і ваніліном, поступово додайте сметану і продовжуйте збивати до пишноти. Змішайте збиті білки з масляним кремом.

Желатин розчиніть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але не доводите до кипіння. Влийте його в вийшло суфле і перемішайте. Тепер готовий крем вилийте у форму на бісквіт і поставте в холодильник на одну годину.

Для прикраси розтопіть шоколад на водяній бані. І залийте зверху торт, або нанесіть свій малюнок за бажанням. Поставте в холод ще на одну годину. Акуратно пройдіться ножиком між тортом і рознімної формою і вийміть торт з неї. Приємного апетиту.