Торт «Рафаелло» з сирного тіста

Торт «Рафаелло» з сирного тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт цей тортика порадує кожну господиню, так як він дуже простий і доступний у приготуванні. І головне, тор виходить великим!

Покроковий рецепт

Приготування сирного тіста

Отже, для початку підготуємо продукти. Нам знадобиться: 2 яйця, склянка цукру, 200 грам сиру, 1 ч/л соди, 0,5 ч/л солі і борошно.



Почнемо з того, що зіб’ємо цукор з яйцями і додамо сир. Все добре перемішати. Додамо соду і сіль, перемішати і починаємо додавати борошно. Спочатку додаємо один стакан, вимішуємо, потім додаємо наступний склянку і замішуємо тісто, щоб не прилипало до рук. Якщо вам знадобиться більше двох склянок, то додавайте. Головне, щоб замісити не дуже круте тісто.


Дати тісту трохи полежати (взагалі в оригіналі рецепта, тісто потрібно покласти на 1,5 години в холодильник, але я не кладу в холодильник, так як потім тісто після випічки стає твердим, а я люблю, коли торт м’який). Далі, розділити тісто на 7-8 частин.



Підготувати форму для випічки: змастити соняшниковою олією і посипати трохи борошном. Розкачати тісто, проколоти його виделкою в кількох місцях і випікати 3-5 хвилин в духовці, при температурі 230-250 градусів.

Після того, як всі коржі выпеклись, дати добре охолонути. А в цей час приготувати крем.

Приготування крему

Для крему нам знадобиться: 1 пачка сметани, 1 пачка згущеного молока, 1 пачка згущувача для вершків, ванільний цукор, і звичайний цукор – 0,5 склянки. Все змішати і добре збити міксером (збивати близько 5 хвилин), щоб крем став густим. Поставити крем в холодильник.

В цей час підсмажити арахіс – 100 грам, остудити і зняти лушпиння з горішків.

Тепер почнемо перемазывать коржі. Для цього також заздалегідь я роблю сироп: 1 ч/л кави, заварити склянкою окропу і додати 1 ч/л коньяку. Поливаємо кожен корж, потім перемазываем кремом і через корж посипаємо арахісом.



Для прикраси мені знадобилася 1 пачка кокосової стружки, і цукерки, на подобі рафаелло. Змастити торт рясно кремом, посипати кокосовою стружкою, прикрасити цукерками, і залишити на ніч для того, щоб торт добре просочився. Ні в якому разі не ставте торт в холодильник.

На наступний день торт готовий до подачі, можна зустрічати гостей і пригощати їх чудовим тортиком!