Торт з полуницею

Торт з полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви можете приготувати самі. Для цього вам знадобиться 5 курячих яєць, 150 г цукру 150 г борошна. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити міксером з половиною цукру до светложелтого відтінку або як кажуть «дочиста». Білки збити міксером (поки без цукру близько 3-х хвилин на середній швидкості). Віночок після жовтків обов’язково треба помити і витерти на сухо (так як жовтки містять жири, а взбитие білків, як я вже писала в інших постах, не відбудеться, якщо в них потрапить жир або вода). Потім додати решту 75 г цукру і продовжувати збивати вже на максимальній швидкості до піків і до блиску. Для в’язкості білків в кінці можна додати щіпку лимонної кислоти. Загальний час збивання білків у мене становить близько 10 хвилин. Не забудьте, що білки збільшуються після збивання в 7-10 разів, так що візьміть посуд побільше. Після збивання, в білках знаходяться пухирці повітря, які при нагріванні розширюються і пиріг виходить повітряним. Якщо ви білки будете збивати занадто довго, бульбашки можуть настільки розширитися, що просто при нагріванні в духовці лопнуть і випічка осяде. Якщо не досить довго — випічка не буде повітряної. Слідкуйте за процесом самі.

Тепер білки перекласти в глибоку чашу для замісу тіста (ще краще, відразу збивати білки у величезній чаші, щоб зайвий раз їх не чіпати/перекладати). Додати до білків збиті жовтки і акуратно перемішати, щоб суміш не осіла (ні в якому разі не збивайте білки просто осядуть, і тісто не підніметься). Потім в тісто додати частинами просіяне борошно і так само акуратно і повільно перемішати. Для перемішування, краще взяти столову ложку і, заважати тісто, зачерпуючи його знизу з борошном. Метод називається «знизу-вгору».

Ну ось бісквітне тісто готове! Випікати бісквіт потрібно вже розігрітій! до 180 градусів духовці. Духовку під час випікання 30 хвилин не відкривати ні під яким приводом, інакше бісквіт опаде. Випікається бісквіт 30-40 хвилин. Далі готуйте торт по інструкції…

Покроковий рецепт