Зовнішній вигляд торта, приготований за цим рецептом, дійсно асоціюється з приходом весни. Зелені коржі в поєднанні з білосніжним кремом дуже нагадують острівці снігових заметів і галявини
Інгредієнти
шпинат – 150 г | |
яйця – 5 штук | |
цукор – 300 г | |
борошно – 200 г | |
полуниця – 300 г (можна замороженої) | |
кефір – 250 мл | |
молоко – 150 мл | |
вершки 33% – 500 мл | |
готове кольорове желе – 400 г червоне і/ або жовте | |
рослинне масло – 75 мл | |
ванілін – 1 пакетик | |
сіль – щіпка |
Зовнішній вигляд торта, приготований за цим рецептом, дійсно асоціюється з приходом весни. Зелені коржі в поєднанні з білосніжним кремом дуже нагадують острівці снігових заметів та галявини з тільки починає пробиватися травою.
Покроковий рецепт
Крок 1. Для приготування бісквіта необхідно шпинат залити 300мл окропу і залишити на час для уварювання.
Крок 2. За допомогою шумівки вийняти шпинат, подрібнити його в пюре в чашці блендера разом з рослинним маслом. Воду, що залишилася від замочування шпинату, не виливати. Вона буде потрібно трохи пізніше.
Крок 3. Відокремити яєчні білки від жовтків. 5 жовтків збити міксером, додати до них 50мл води з шпинату, поступово ввести 150 г цукру. Все ретельно збити міксером.
Крок 4. З’єднати жовткову суміш з шпинатній і акуратно просіяти в них борошно. Вимісити тісто лопаткою. Повинно вийти суміш зеленого кольору.
Крок 5. Окремо збити до міцної піни білки, що залишилися з 3 г солі і обережно, не порушуючи повітряної консистенції, ввести їх в зелене тісто. Додати 8г ваніліну для аромату.
Крок 6. Вилити тісто в змащену маслом круглу форму, діаметром 24см. Випікати при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити зубочисткою.
Крок 7. Готовий бісквіт дістати з духовки. Дати йому трохи охолонути, дістати з форми, в якій він готувався, а потім акуратно розрізати на три коржі.
Крок 8. Взяти полуницю і дрібно нарізати. Для даного рецепту підійдуть як свіжі ягоди, так і заморожені. Частина полуниці залишити для прикраси.
Крок 9. Для приготування торта можна купити готове желе, а можна приготувати його самостійно з порошкової суміші у відповідності з рецептом, зазначеним на упаковці. Нарізати на дрібні кубики різнокольорове желе. Краще брати желе червоного і жовтого кольорів.
Крок 10. Для приготування крему збити кефір (краще високої жирності) з 150 г цукру, сюди ж ввести зазначену кількість молока. Збити ці інгредієнти за допомогою міксера на високій швидкості.
Крок 11. В окремій ємності збити вершки до стійких піків, а потім обережно ввести їх в крем. Щоб вершки добре і легко взбивались бажано їх попередньо охолодити. Жирність їх теж повинна бути досить високою. Також можна використовувати спеціальні загусники для вершків. Це дозволить збити їх максимально швидко.
Крок 12. Зібрати торт. Для цього викладаємо перший корж, промазуємо його отриманим кремом, зверху кладемо дрібненько нарізану полуницю. Накриваємо це все другим коржем. Знову мажемо корж кремом, а зверху рівномірно розподіляємо нарізане кубиками желе. Далі знову корж, рясно змащений кремом.
Крок 13. Верх торта прикрасити залишилися кремом, листочками шпинату і полуницею. Приємного апетиту.