Рецепт, який я пропоную, можна доповнити будь-якими іншими фруктами, наприклад, ківі. Він додасть кислинку тортику. Крекер можна використовувати будь-який, тільки без солі і різних ароматизаторів.
Інгредієнти
банан – 1 шт | |
цукор – 100 грам | |
сметана – 400 грам | |
крекер – 300 грам |
Рецепт цього десерту особливо оцінять господині, які хочуть приготувати щось смачненьке до чаю, але при цьому не хочуть возитися з тестом. Єдиний мінус цього тортика – це час на його просочення. Причому, чим більше часу ви даєте йому просочитися тим смачніше і ніжніше він виходить.
Покроковий рецепт
У мисці змішуємо сметану з цукром. Сметану краще брати невисокої жирності.
Нарізаємо банан кубиками середнього розміру і додаємо до сметані. Все перемішуємо.
До сметані додаємо крекер і акуратно перемішуємо.
Беремо глибоку тарілку або форму і вистилаємо на дно целофановий пакет, щоб потім було легко дістати тортик. Виливаємо нашу сметано-крекерную суміш, злегка утрамбовуємо, щоб менше було порожнеч усередині і накриваємо зверху целофаном.
Відправляємо в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч. Я завжди роблю ввечері, а вранці десерт готовий. Дістаємо з холодильника наш тортик, розгортаємо целофан, прикриваємо стравою і перевертаємо нашу тарілку з тортиком.
Знімаємо целофан, нарізаємо на шматочки. При бажанні можна полити шоколадом. Смачний десерт готовий.