Прекрасна тортилья відмінно підходить для ранкового сніданку.
Інгредієнти
Тісто для тортильї: | |
яйце куряче 1 | |
сіль – щіпка | |
вода – 10 мл | |
борошно кукурудзяне – половина склянки | |
борошно пшеничне – половина склянки | |
Для начинки: | |
квасоля червона – жменя | |
авокадо – 1/2 шт. | |
перець болгарський – 1/2 шт. | |
червоний перець – за бажанням | |
яйце – 2 шт. | |
рослинне масло – 1 ст. ложка | |
перець мелений, сіль – за смаком | |
помідор – 1 великий | |
гострий соус – за смаком | |
нежирна сметана – 4-5 ст. ложок |
З чого почати день? Звичайно, зі смачного сніданку! Пропоную приготувати тортилью з омлетом і овочами. Для ситості додана і червона квасоля.
Покроковий рецепт
1. Приготуйте тісто. Збийте яйце, додайте воду і сіль. Просійте два види борошна і добре вимісіть тісто. Розкачайте тісто на столі. Виріжте за допомогою тарілки потрібної форми тортилії (коржі).
2. Розігрійте сковороду. Кожну корж обсмажте на сухій сковороді по хвилині з кожної зі сторін.
3. Овочі очистіть і нарубаєте дрібним кубиком. Перемішайте, заправте спеціями. Додайте варену або консервовану квасолю.
4. Яйця збийте з сіллю і обсмажте на олії. Для ніжності можна додати пару ложок вершків.
5. Сметану змішайте з гострим соусом (кількість соусу на свій смак).
6. Змастіть сметанним соусом корж. Викладіть омлет на соус, зверху присипте все овочами з квасолею. Загорніть тортилью (одна сторона залишається відкритою) і подавайте до столу.