Дивовижний рецепт рибного філе з ароматною сирною скоринкою і овочами – страва гідний всіх похвал. Рекомендуємо сьогодні зайнятися його приготуванням.
Інгредієнти
філе риби – близько 700-800 г | |
сік лимона – 20 мл | |
майонез – 2 столові ложки | |
діжонська гірчиця – 1 чайна ложка | |
тертий сир пармезан – 1/4 склянки | |
оливкова олія – 1 столова ложка | |
спеції для риби, сіль – за смаком | |
спаржа – 300 г |
Думаю, цей рецепт цілого рибного філе та спаржі чудовий. Подавати таку страву можна і на звану вечерю і до сімейного обіду.
Покроковий рецепт
Філе риби можна запекти цілком, а можна нарізати порційно. Я запікаю цілком. Отже, промийте і обсушіть філе риби. Збризніть соком лимона.
Змішайте майонез і діжонську гірчицю в маленькій мисці. Додайте прянощі/спеції, перемішайте.
Філе викладіть на деко, вистелений фольгою і змащений маслом. Змастіть сумішшю верх риби. Присипте сиром пармезан зверху і злегка натисніть, щоб він прилип.
Спаржу промийте, обріжте кінці. Покладіть спаржу на деко і збризніть оливковою олією, посипте прянощами. Струсніть щипцями або руками спаржу, щоб масло і прянощі обтягнули спаржу з усіх боків. Розкладіть її на деко навколо рибного філе.
Надішліть запікати страву на 25-35 хвилин у духовку, розігріту до 170 градусів. Якщо ви боїтеся, що риба підгорить, накрийте її фольгою. За 5 хвилин до закінчення готування фольгу зняти і запікати рибу ще 5 хвилин або до рум’яного кольору.
*Риба запікається швидко, не передержите її, інакше вона буде сухою.
Подаємо блюдо гарячим. Перед подачею присипте січеною зеленню. Приємного апетиту!