Шишки зеленого кольору, нарізати часточками і засипати цукром. Розрахунок береться: 1кг матеріалу і пів кілограма цукру.
Потім розкладаємо по банках і зверху додаємо ще цукру. Розкладайте з таким розрахунком, щоб після їх можна було струшувати.
Залишити при кімнатній температурі. Таку струс робіть кожен день по кілька разів.
Склад буде готовий, коли весь цукор розчиниться і з’явиться сік бурштинового кольору.
Рецепт по застосуванню шишечного меду.
З метою профілактики можна пити чай, не перевищуючи дозу. Дітям одна чайна ложка на склянку гарячої води. Дорослим одна столова ложка.
З лікувальною метою застосовують одна чайна ложка, вранці і ввечері, на голодний шлунок.
У разі прийняття більшої кількості відбудеться розлад кишечника і викликає головний біль.
Добова доза дітям від 3 до 14 років, буде одна чайна ложка. Для дорослих одна столова ложка. Зберігати таке варення в холодному приміщенні або в холодильнику.