Цукати з гарбуза і апельсина

Цукати з гарбуза і апельсина – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Гарбуз чистимо від шкірки, видаляємо насіння, ріжемо на кубики розміром 2х2 сантиметри, складаємо в каструлю. Апельсин разом зі шкіркою, ріжемо на кружечки товщиною півсантиметра, кожен гурток ріжемо на чотири частини, складаємо до гарбузі.
Засипаємо цукром.

Заливаємо водою так, щоб трохи приховало вміст каструлі, багато наливати не потрібно.

Доводимо до кипіння. Кип’ятимо 2-3 хвилини.

Знімаємо з плити, залишаємо на 2-3 години.

Потім, знову кип’ятимо і наполягаємо, так кілька разів, поки гарбуз не стане прозорою.

Кладемо в друшляк, даємо стекти зайвої рідини.


На деко вистилаємо пергаментний папір, викладаємо на неї майбутні цукати, прибираємо в духовку, розігріту до 70 градусів, приблизно на 2 години. Дверцята духовки залишаємо прочиненими, якщо є можливість, включаємо в духовці вентилятор.

Готові цукати зовні сухуваті, а всередині вони залишаються досить еластичними.
Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою.

Ось вам і полівітамінний комплекс на зиму готовий, їжте на здоров’я!