Промиту моркву чистять і ріжуть на шматочки по 1,5-2 див. Поміщають їх в широку каструлю або таз, заливають окропом. Доводять до кипіння і бланшують 3-5 хвилин. Потім відвар зливають в окремий посуд.
У каструльці з склянки морквяного відвару, цукру і кислоти варять сироп. Закладають в нього шматочки моркви і залишають на 4 ч. Потім ставлять каструлю на вогонь. Варять, як звичайне варення, в кілька прийомів (10 хвилин – варіння, 10 год – охолодження). Варять, поки сироп не загусне. При останньому проваривании для ароматизації додають цедру.
Цукати з гарячого сиропу відкидають на друшляк. Залишають години на 3, щоб сироп повністю стек. Потім цукати розкладають на папері для випічки на деку, обсушують при кімнатній температурі, а потім ставлять у духовку.
Підсушують морквину при відкритих дверцятах. Готові цукати обвалюють в цукровій пудрі і зберігають у паперових пакетиках або скляній банці.