Цукрова мастика і фігурки для торта з неї

Цукрова мастика і фігурки для торта з неї – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розтопіть зефір в мікрохвильовій печі або на водяній бані до консистенції безе. Додайте трохи лимонного соку, якщо зефір буде занадто щільним. Він має клеїтися до рук, тому не чіпайте пальцями.


Використовуйте сито, щоб просіяти цукрову пудру. Так ви відокремте грудочки, а мастика стане дуже гладкою, без бульбашок.

Як тільки вона буде готова, відразу забирайте в мішок, щоб ізолювати від повітря. Вона швидко сохне – відокремлюйте потрібну кількість для роботи з прикрасами.

Перед створенням їстівних виробів замісіть у мастику барвники. Заздалегідь змішайте ті кольори, які потрібні для створення відтінку. Довго вимішуйте, якщо не хочете отримати перламутровий колір або розлучення. Якщо задумка за типом «кольору хакі», хаотично пам’ятайте мастику.


Для покриття мастикою торта використовуйте праску і сгладьте поверхню без освіти кутів.