Млинцеве тісто з цукром і гарячим молоком.
Інгредієнти
молоко – 500 мл | |
яйця курячі – 3 шт | |
цукор – 250 гр | |
соняшникова олія – 100 мл | |
борошно – 3 склянки | |
сода – 1 ч. л. | |
оцет – 1 ст. л. |
Хрусткі, тоненькі і ажурні млинці стануть улюбленим десертом ваших гостей. У поєднанні зі свіжими ягодами перетворять просте чаювання в свято. І готуються вони елементарно!!!
Покроковий рецепт
Для приготування млинців нам знадобляться молоко, яйця, цукор, соняшникова олія, сода, оцет. У глибоку миску розбиваємо 3 курячих яйця, до них додаємо весь цукор. Збиваємо суміш до зникнення цукрових крупинок.
У цю суміш потрібно додати харчову соду, яку обов’язково гасимо оцтом. І відразу ж вливаємо гаряче молоко, постійно вимішуючи тісто. Молоко не повинно бути доведене до кипіння, але палець в ньому не втримаєш. До суміші потрібно додати соняшникову олію і ще раз все перемішати.
Ще гаряче тісто потрібно додати всю муку відразу. Тісто вийде схожим на густу сметану. Для потрібної консистенції додаємо молоко , вже холодне, приблизно пів склянки. Перемішуємо. Обов’язково даємо тісту відпочити і настоятися.
Млинцеву сковороду змащуємо невеликою колличествомм олії, розігріваємо і наливаемм , розподіляючи його по всій сковороді. Випікаємо млинці по 1 хв з кожної сторони. Важливо враховувати, що тісто солодке і швидко рум’яниться, тому процес смаження контролюємо обов’язково. Складаємо отримані млинці стопкою.
Для краси та оригінальності подачі звертаємо кожен млинець в трубочку і розрізаємо його навпіл, ставлячи ніж за диоганали. Прикрашаємо свіжими ягодами полуниці і посипаємо цукровою пудрою. При бажанні кожну трубочку можна наповнити білковим кремом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!