Турецький Пилав з рису і гороху нут

Турецький Пилав з рису і гороху нут – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це гарнір з рису, вимовляється “пиляв”. Не плутайте з пловом!

Покроковий рецепт


Нут перебрати, промити і замочити на ніч у воді. Вранці воду злити і відварити у свіжій воді до готовності. Після охолодження розкласти порційно по мішечків і прибрати в морозилку. Використовувати в міру необхідності.


Рис перебрати і промити. Цибулю нарізати соломкою. Часник очистити, промити і розчавити часточки ножем. Відміряти потрібну кількість макаронів у вигляді рису (можна використовувати вермішель).

Вершкове масло розтопити на середньому вогні, додати оливкову олію. Додати цибулю, часник, відварений нут і макарони. Смажити до золотистого кольору.

Додати рис, перемішати. Залити киплячою водою. Додати сіль. Щільно прикрити кришкою. Готувати на повільному вогні до готовності. Подавати з овочами і зеленню, або як гарнір до м’ясних і овочевих страв.