Інгредієнти
Булгур – 2 чашки (крупа з пшениці) | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Вода – 2 склянки окропу | |
Оливкова олія – 1/3 склянки | |
Сік лимона – сік 1 лимона | |
Наршараб – 2 ст. л. (гранатовий соус) | |
Цибуля ріпчаста – 1/4 чашки (нарізаного) | |
Петрушка – 1 склянка (дрібно нарізана) | |
М’ята – 1/2 склянки (нарізаної) | |
Цибуля зелена – 1/4 чашки (нарізаного) | |
Червоний перець – щіпка (за бажанням) | |
Сіль – | |
Листя салату – |
Як приготувати Турецький салат з булгуру
Ароматний салат з тонким вишуканим смаком.
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-6 порцій.
Покроковий рецепт
Булгур висипати в миску, залити киплячою водою (так, щоб приховувало). Закрити миску кришкою (щільно), залишити на 20 хвилин. Через 20 хвилин булгур вбере в себе всю воду і стане розсипчастим і готовим до вживання.
Додати томатну пасту і перець. Гарненько перемішати. Додати оливкову олію, лимонний сік, гранатовий соус.
Зелень подрібнити.
Додати нарізану цибулю і зелень. Перемішати.
Заправити подрібненим червоним перцем і сіллю за смаком. Подавати з листям салату.
Приємного апетиту!