Турша

Турша – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Квасоля стручкова – спеціального сорту для турши
Червоний перець стручковий, гострий
Сіль – краще поварена
Морква –
Часник –

Як приготувати Турша

Покроковий рецепт

Відварити квасолю в підсоленій (не сильно) воді 5-7 хвилин, але щоб квасоля залишалась жорсткою.

Витягнути квасоля, злити воду.

На крупній тертці натерти моркву. Перець нарізати (не дуже дрібно).

Часник розчавити (обов’язково в шкірці).

В банку (попередньо обдати окропом 3 рази) закладати пошарово: квасоля, часник, трохи перцю, моркву, потім просипати тонким шаром солі, щільно утрамбувати, і так далі в тій же послідовності, поки не заповниться банку, але не до горлечка (залишити 4-5 см від верху, т. к. буде виділятися розсіл). Поставити в холодильник. Банку перші 2 дні не закривати кришкою. Через 7-10 днів – готово.