Інгредієнти
Квасоля стручкова – спеціального сорту для турши | |
Червоний перець стручковий, гострий | |
Сіль – краще поварена | |
Морква – | |
Часник – |
Як приготувати Турша
Покроковий рецепт
Відварити квасолю в підсоленій (не сильно) воді 5-7 хвилин, але щоб квасоля залишалась жорсткою.
Витягнути квасоля, злити воду.
На крупній тертці натерти моркву. Перець нарізати (не дуже дрібно).
Часник розчавити (обов’язково в шкірці).
В банку (попередньо обдати окропом 3 рази) закладати пошарово: квасоля, часник, трохи перцю, моркву, потім просипати тонким шаром солі, щільно утрамбувати, і так далі в тій же послідовності, поки не заповниться банку, але не до горлечка (залишити 4-5 см від верху, т. к. буде виділятися розсіл). Поставити в холодильник. Банку перші 2 дні не закривати кришкою. Через 7-10 днів – готово.