Перш ніж гасити качку, її, звичайно, треба замаринувати. Маринується птах досить довго, але це того варто.
Для цього ріжемо качку на шматочки, заливаємо майонезом (приблизно 6 столових ложок)
Гарненько солимо і перчимо (трохи менше однієї чайної ложки солі і 1 чайна ложка перцю), а потім перемішуємо. Відправляємо качку в холодильник маринуватися протягом трьох годин.
Як тільки мине три години, приступаємо до приготування.
Візьмемо цибулину і тонко поріжемо на шматочки, потім посмажимо їх в олії на сковороді або в якій-небудь іншій ємності. Як тільки цибулю посмажити, приберемо його з плити і перейдемо до качки.
Мариновані шматочки обсмажимо на сковороді в маслі. Це не займе багато часу (приблизно 7-10 хвилин).
Далі перекладемо шматочки качки в ємність до цибулі, заллємо двома склянками води і будемо гасити до кипіння.
Як тільки качка закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом двох годин.
Качка – специфічне блюдо, але якщо його правильно приготувати, то воно порадує своїм вишуканим смаком! Ви можете подати качку з макаронами, картоплею або який-небудь крупою. У нашій родині традиційно прийнято готувати качку на різні свята. Спробуйте приготувати, і ви не пошкодуєте! Приємного апетиту!)