Капустяне блюдо, тушковану зі свининою, барбарисом.
Інгредієнти
великий ріпчаста цибуля соковитий – 1 шт. | |
сушені подрібнені томати – три ч. ложки | |
нежирна свинина – 420 г | |
кам’яна сіль дрібна – за смаком | |
рафінована олія оливкова – три ст. ложки для обсмажування | |
свіжа білокачанна капуста – 1/2 качана середнього розміру | |
свежемолотая паприка – одна ч. ложка | |
великі часникові часточки – три штуки очищені | |
суміш з різних сушених трав – за смаком | |
сухе біле вино – 120 мл | |
сушений барбарис – одна ст. ложка |
Якщо немає часу на готування ґрунтовних страв, які займають чимало часу, то в цьому випадку допоможуть швидкі рецепти. Так, наприклад, по одному з швидких рецептів можна приготувати відмінний капустяне блюдо, тушковану зі свининою, барбарисом.
Покроковий рецепт
Промити у великій кількості прохолодною проточною води свинину, підсушити її і нарізати упоперек волокон тоненькими смужками, потім підготувати сковорідку з товстим дном, влити в неї рафінована олія. Як тільки вона нагріється, викласти в нього нарізану свинину і до появи золотистої скоринки обсмажувати м’ясо на сильному вогні при постійному помішуванні.
Насипати в цю ж сковороду сушені томати, зменшити вогонь і продовжити процес готування м’яса ще протягом п’яти хвилин. Товстенькими нашаткувати півкільцями цибулю, викласти його до м’яса, акуратно перемішати і продовжити готування ще протягом двох хвилин.
Потім влити вино, насипати сіль, все перемішати ще раз. Тушкувати м’ясо до тих пір, поки не випарується з сковорідки весь алкоголь, потім нашаткувати капусту, злегка перетерти її руками. Відправити частину перетертої капусти в сковорідку і тушкувати з м’ясом хвилини три, додати мелену паприку, небагато солі, перемішати, зробити вогонь сильніше. Насипати на сковорідку трохи сушеного барбарису, який попередньо потрібно замочити в невеликій кількості вина.
Як тільки капуста в сковорідці зменшиться в своєму обсязі, потрібно додати залишки цього шинкованої овоча, продовжити процес смаження при регулярному помішуванні ще протягом двох хвилин, потім зменшити вогонь. Накрити сковорідку кришкою, тушкувати компоненти хвилин двадцять, потім нарізати дрібно часникові часточки, попередньо роздавлені, додати до м’яса і капусти хвилин за п’ять до готовності страви. Перемішати ще раз вміст сковорідки, прибрати посуд з приготовленої капустою і свининою з плити, залишити хвилин на п’ятнадцять під кришкою, потім подавати до столу.