Тушкована капуста з сосисками в томаті

Тушкована капуста з сосисками в томаті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Урізноманітнити повсякденний рецепт, зробити страву більш ситним, а також додати йому нотку сучасності допоможуть сосиски або сардельки.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 1 качан (приблизно 0,8 – 1 кг))
Морква велика – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина середнього розміру
Томатна паста – 1 маленька баночка (70 гр.)
Сіль, спеції – за смаком
Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок (30 гр.)
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Сосиски – 4 шт.
Тепла Вода – 50 мл

Як приготувати Тушкована капуста з сосисками в томаті

Тушкована капуста у багатьох асоціюється з нашими бабусями і мамами, однак сьогодні це блюдо не менш популярний і затребуваний. Воно досить швидко готується, а інгредієнти прості, повседневны і завжди знайдуться в холодильнику кожної господині.

Покроковий рецепт



На першому етапі нам необхідно підготувати овочі: капусту потрібно нашаткувати, моркву почистити і натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати. Сосиски подрібнюємо на коліщатка завтовшки не більше 5мм.

Далі нам необхідно взяти 2 сковорідки. В першу викладаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до стану підлозі готовності. Колір капусти повинен помінятися з білого на карамельний. На дотик готовий овоч має стати м’яким і легко накалываться.

Паралельно, на іншій сковороді пасеруємо цибулю і моркву, а потім додаємо сосиски і обсмажуємо.

На наступному етапі викладаємо «смаження» в капусту, перемішуємо і заливаємо томатною пастою, розчиненої в теплій воді.

В кінці додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і доводимо страву до стану готовності.