Урізноманітнити повсякденний рецепт, зробити страву більш ситним, а також додати йому нотку сучасності допоможуть сосиски або сардельки.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 1 качан (приблизно 0,8 – 1 кг)) | |
Морква велика – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина середнього розміру | |
Томатна паста – 1 маленька баночка (70 гр.) | |
Сіль, спеції – за смаком | |
Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок (30 гр.) | |
Олія соняшникова – 2 ст. л. | |
Сосиски – 4 шт. | |
Тепла Вода – 50 мл |
Тушкована капуста у багатьох асоціюється з нашими бабусями і мамами, однак сьогодні це блюдо не менш популярний і затребуваний. Воно досить швидко готується, а інгредієнти прості, повседневны і завжди знайдуться в холодильнику кожної господині.
Покроковий рецепт
На першому етапі нам необхідно підготувати овочі: капусту потрібно нашаткувати, моркву почистити і натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати. Сосиски подрібнюємо на коліщатка завтовшки не більше 5мм.
Далі нам необхідно взяти 2 сковорідки. В першу викладаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до стану підлозі готовності. Колір капусти повинен помінятися з білого на карамельний. На дотик готовий овоч має стати м’яким і легко накалываться.
Паралельно, на іншій сковороді пасеруємо цибулю і моркву, а потім додаємо сосиски і обсмажуємо.
На наступному етапі викладаємо «смаження» в капусту, перемішуємо і заливаємо томатною пастою, розчиненої в теплій воді.
В кінці додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і доводимо страву до стану готовності.