Солянка збірна Домашня

Пропоную рецепт солянки “Домашня” нашої сім’ї, який дістався мені від мами.

Інгредієнти

Капуста – 1 качан (середній)
Морква – 1 шт (середня)
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Помідор – 1 шт (стиглий, м’ясистий, великий)
Часник – 3-4 зубчики (за смаком)
Сосиски – 120 гр (2шт)
Шинка – 140 гр
Сіль – за смаком
Цукор – 2 ч. л.
Корінь петрушки – 2-3 ч. л.
Перець Чилі (сухий) – 1 ч. л.
Томатна паста – 3 ст. л.
Соняшникова олія – 2-3 ст. л. (для смаження)

Як приготувати Солянка збірна “Домашня”

Солянка – трактирное блюдо російської кухні. У моїй родині його дуже люблять, добре їдять навіть діти, хоча страва гостреньке. Восени особливо рекомендую додавати часник (має антибактеріальні властивості, зміцнює імунітет!) і корінь петрушки (очищає організм від токсинів і покращує травлення!).

Покроковий рецепт

Нарізаємо середньої качан капусти соломкою.

Аналогічно підготуємо моркву.


Ріпчасту цибулю і помідор середнім кубиком.

Часник наріжемо тонкими скибочками.


Підготуємо м’ясні інгредієнти.



Обсмажуємо моркву на гарячій сковороді (смачніше виходить в чавунній) з соняшниковою олією. Викладаємо цибулю. Трохи потомив, додаємо часник і корінь петрушки.


Перемішавши, засипаємо капусту, наливаємо трохи (приблизно 200гр) гарячої! води і накриваємо кришкою.



Коли капуста осяде – перемішуємо, додаємо помідори і м’ясні інгредієнти.

Тушкуємо під кришкою 15 хвилин, після чого додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Залишаємо ще на 10 – 15 хвилин.

Солянка готова! Перед подачею посипаємо зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Капуста, смажена з маринованими печерицями