Тушкована курка у власному соку в банку

Тушкована курка у власному соку в банку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати часник, нарізати його або розчавити ножем.

Курку вимити, обсушити, розрізати на порційні шматочки. Однак, з мого досвіду, курячі стегна виходять набагато соковитіше і ніжніше. Мабуть там побільше жирку. Приправити курку сіллю, перцем. Сюди ж додати наш часник, лавровий листок, перець горошком, зелень. Все це дасть чарівний аромат курочку!

Укласти все в банку. Банку краще брати 3-х або 2-х літрову. Повинен бути запас між куркою і кришкою. Банку обов’язково накрити жерстяної кришкою, щоб не розприскувався жир і курочка не висохла.

Поставити банку в духову холодний! шафа (тоді банку не лопне). Потім включити його (духова шафа) спочатку градусів на 100, потім, хвилин через5-10 додати до 200С. Тепер про неї можна забути і робити свої справи. Я запікаю 800 гр курячих стегон близько 1 години.
Насолоджуйтесь!