Запечені яблука зі згущеним молоком і безе

Запечені яблука зі згущеним молоком і безе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Так іноді хочеться побалувати себе цікавим десертом! Запечені яблука з вареним згущеним молоком і повітряним безе…

Інгредієнти

Приготування основи:
згущене молоко – 1 банка вариться 2 години і охолоджується
яблука – 8 штук підійде будь-який сорт, але бажано тверді, при випіканні вони краще тримають форму
Для приготування безе:
яєчні білки – 4 штуки
цукор – 1 склянка як альтернативний варіант пропонується по половині склянки цукру і цукрової пудри – маса вийде навіть більш повітряної
ванільний цукор – 2 чайні ложки

Як приготувати Запечені яблука зі згущеним молоком і безе

Так іноді хочеться побалувати себе цікавим десертом! Скільки б не говорилося про те, що солодке і стрункість – речі не дуже сумісні… Але якщо дуже хочеться, то можна. Пропонується рецепт яблучного десерту.

Покроковий рецепт

Банку згущеного молока вариться 2 години і охолоджується.

Вимиті і очищені яблука, з видаленою серцевиною кладуться на силіконову форму або термостійке блюдо і запікаються до стану напівготовності.

Приготування безе:
Білки яєць обов’язково потрібно охолодити. Вони збиваються в піну. Відокремлювати від жовтків їх необхідно дуже ретельно. Потрапляє хоч найменша частка жовтка – міцної піни не вийде, а безе елементарно розтечеться.

Під час збивання всипається половина вказаної кількості цукру (кк альтернативний варіант пропонується по половині склянки цукру і цукрової пудри – маса вийде навіть більш повітряної) разом з ванільним цукром. Цівка всыпаемого інгредієнта повинна бути тонкою. Якщо відразу бухнути – не вийде повітряного безе, так і збивання це утруднить.

Порада:
Після того, як маса майже збита, рекомендується додати в нього дрібку лимонної кислоти або соку лимона. Це полегшить подальше збивання, фортеця піни буде краще, а збита маса стане білосніжною. Не рекомендується збивання в посуді з алюмінію, інакше вийде безе сірого кольору.

По закінченню збивання додається друга частина цукру, при цьому масу слід повільно помішувати.

Далі в яблука накладається варена згущене молоко, за допомогою кондитерського шприца або мішечка на них же видавлюється безе. Безе має повністю приховати яблуко.

Отримані тістечка ставляться в духовку і випікаються при температурі 120 градусів. Вони повинні лише підрум’янитися.

Звичайно, десерт підійде і для святкового столу, і для того, щоб побалувати себе і близьких у будній день. Солодко і калорійно, це безперечно. Але відмовляти собі в невеликому гастрономічному задоволенні означає добровільно піддавати себе стресу. А це шкодить куди сильніше. А яблуко – основний компонент десерту, – продукт все-таки корисний. Приємного апетиту!