Марокканці дуже люблять рибу і готують з неї дуже смачні і корисні страви.
Тим, кому дуже подобається марокканська кухня, рекомендується приготувати рибне блюдо з томатами і гострим перчиком.
Інгредієнти
свіжий гострий перець – одна штука | |
філе білої морської риби – 1,4 кг | |
ароматна соняшникова або оливкова олія – за смаком | |
салатний цибуля червоний великий – дві штуки | |
свіжа зелень петрушки – один пучок середнього розміру | |
перець болгарський різних кольорів – три штуки | |
томатна паста – 3 столові ложки | |
гілочки свіжої подрібненої кінзи – сім штук | |
великі помідори – чотири штуки м’ясисті і соковиті | |
лимон – половинка плоду | |
зубці часнику великі – п’ять штук | |
лимонний перець мелений – за смаком | |
оливки зелені без кісточок – п’ять штук | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
тростинний цукор – пісок- одна ч. ложка з гіркою |
Марокканці дуже люблять рибу і готують з неї дуже смачні і корисні страви.
Тим, кому дуже подобається марокканська кухня, рекомендується приготувати рибне блюдо з томатами і гострим перчиком.
Покроковий рецепт
Нарізати дрібно часникові зубці, нашаткувати кільцями очищений цибулю, перекласти ці овочі в сковорідку і обсмажити злегка в якому-небудь олії.
Потім насипати подрібнену петрушку, продовжити процес смаження при постійному помішуванні ще протягом п’яти хвилин.
Нарізати дуже дрібно промиті помідори, додати їх в сковороду разом з лимонним перцем, нарізаним гострим перчиком, морською сіллю, лимонними часточками і цукровим піском. Додати 3 столові ложки томатної пасти.
Перемішати все і продовжити процес смаження ще 2 хвилини, потім влити приблизно півтори склянки питної води, довести її до кипіння на помірному вогні.
Нарізати великими шматками філе будь-якої білої риби, викласти його в сковорідку, а після того, як почне кипіти вода, насипати рубану зелень.
Додати подрібнені зелені оливки. Закрити сковорідку кришкою і готувати рибу з овочами і зеленню ще п’ять-десять хвилин, потім подавати її з відвареним рисом.