Тушкована риба з томатами по-марокканські

Тушкована риба з томатами по-марокканські – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Марокканці дуже люблять рибу і готують з неї дуже смачні і корисні страви.
Тим, кому дуже подобається марокканська кухня, рекомендується приготувати рибне блюдо з томатами і гострим перчиком.

Інгредієнти

свіжий гострий перець – одна штука
філе білої морської риби – 1,4 кг
ароматна соняшникова або оливкова олія – за смаком
салатний цибуля червоний великий – дві штуки
свіжа зелень петрушки – один пучок середнього розміру
перець болгарський різних кольорів – три штуки
томатна паста – 3 столові ложки
гілочки свіжої подрібненої кінзи – сім штук
великі помідори – чотири штуки м’ясисті і соковиті
лимон – половинка плоду
зубці часнику великі – п’ять штук
лимонний перець мелений – за смаком
оливки зелені без кісточок – п’ять штук
тонкомолота сіль морська – за смаком
тростинний цукор – пісок- одна ч. ложка з гіркою

Як приготувати Тушкована риба з томатами по-марокканські

Марокканці дуже люблять рибу і готують з неї дуже смачні і корисні страви.
Тим, кому дуже подобається марокканська кухня, рекомендується приготувати рибне блюдо з томатами і гострим перчиком.

Покроковий рецепт

Нарізати дрібно часникові зубці, нашаткувати кільцями очищений цибулю, перекласти ці овочі в сковорідку і обсмажити злегка в якому-небудь олії.

Потім насипати подрібнену петрушку, продовжити процес смаження при постійному помішуванні ще протягом п’яти хвилин.

Нарізати дуже дрібно промиті помідори, додати їх в сковороду разом з лимонним перцем, нарізаним гострим перчиком, морською сіллю, лимонними часточками і цукровим піском. Додати 3 столові ложки томатної пасти.

Перемішати все і продовжити процес смаження ще 2 хвилини, потім влити приблизно півтори склянки питної води, довести її до кипіння на помірному вогні.

Нарізати великими шматками філе будь-якої білої риби, викласти його в сковорідку, а після того, як почне кипіти вода, насипати рубану зелень.

Додати подрібнені зелені оливки. Закрити сковорідку кришкою і готувати рибу з овочами і зеленню ще п’ять-десять хвилин, потім подавати її з відвареним рисом.