Кисло-солодкий часниковий соус до риби

Соус до риби – пікантне і оригінальне доповнення до вашого столу!

Інгредієнти

Томат – 1/2 шт.
Цукор – 1 ст. л.
Рибний соєвий соус – 2 ст. л.
Рисовий оцет – 1 ст. л.
Оливкова олія – 3 ст. л.
Часник – 2 зубки
Базилік – 1 лист
Чилі – за смаком

Як приготувати Кисло-солодкий часниковий соус до риби

Кисло-солодкий соус до рибних страв – смачна і пікантна заправка з простих інгредієнтів. Такий соус відмінно підкреслить смак ваших страв – від річкової риби до морських делікатесів. Гостроту, солодкість і кислоту в соусі легко можна регулювати, змінюючи пропорції інгредієнтів. У даному рецепті представлений варіант помірно гострого класичного соусу.

Покроковий рецепт

Вилити в ємність рибний соєвий соус.

Додати цукор і розчинити компонент в соусі.

Влити олію. Підсолити соус за смаком. Додати оцет.

Приправити соус червоним гострим перцем за смаком Можна замінити на рубаний свіжий чилі.

Нарізати половинку томата на дуже дрібні шматочки. Подрібнити базилік і часник. Додати компоненти в соус.

Перемішати інгредієнти. Накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник настоюватися. Потрібно всього годину для даного процесу.

Подавати соус до риби. Особливо хороша така заправка з окунем в горіховій шубці. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечена риба з картоплею