Тушковане мясо кролика в сметанно-часниковою заливці

Тушковане мясо кролика в сметанно-часниковою заливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тушковане м’ясо – повсякденна страва, але коли воно приготовлено в сметанно-часниковому соусі, воно стає незабутнім, смачним, ароматним напоєм. Тим більше коли це м’ясо кролика – воно корисне (містить вітаміни та мікроелементи, потрібні нашому організму), дієтичне (набагато краще і легше засвоюється організмом, насичуючи його білком) і має ніжну, м’яку текстуру.

Інгредієнти

Оброблена тушка кролика – 500 г
цибуля репчаттый – 1 шт.
морква середньої величини – 1 шт.
олія соняшникова – 3 ст. л.
масло вершкове – 1 ст. л.
борошно – 2 ст. л.
сметана – 2/3 склянки
часник – 2-3 зубки
вода – близько склянки
лавровий лист – 2 шт.
перець чорний мелений – 1 щіпка
сіль – близько 1 ч. л. за смаком

Як приготувати тушковане М’ясо кролика в сметанно-часниковою заливці

Таку страву можна приготувати як у будень, так і порадувати гостей на святкову вечерю. Поєднується з багатьма гарнірами, чи то картоплю в будь-якому вигляді, макарони, гречка, рис та інші каші. Але можна їсти як самостійне блюдо, близькі оцінять ваші кулінарні здібності.

Готування страви починається з обсмажування м’яса, але якщо ви хочете, що б воно було більш дієтичним, можна подрумянивать його зовсім небагато, всього 3-5 хвилин або взагалі не обсмажуючи, відразу складати в каструлю для тушкування, смакові якості від цього не постраждають, а просто стануть ніжніше.

Овочі теж можна не обсмажувати, а додавати в каструлю для гасіння сирими, заливши все це смачною заливкою зі сметани і часничку, тоді страва буде повністю дієтичним.

Як говориться: “Кролики – це не тільки цінне хутро…”

Покроковий рецепт

Підготуємо всі інгредієнти і приступимо. Добре промиваємо попередньо розділене на порційні шматочки м’ясо кролика. Поставивши на вогонь сковороду, вливаємо туди соняшникову олію. На розігріту сковороду кладемо кролятину і обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін. Якщо масло з сковороди сильно бризкає, можна прикрити сковороду кришкою і трохи зменшити вогонь. Аромат вже починає поширюватися і це при тому, що ще не додано спеції.

Поки м’ясо підрум’янюється, потрібно натерти на крупній тертці моркву і порізати дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Обсмажене з усіх боків м’ясо, перекладаємо в каструлю для тушкування і відставляємо, поки не приготуємо заливку для гасіння.

У сковороду з соняшниковою олією висипаємо подрібнені овочі (цибулю та моркву), додаємо вершкове масло і даємо протушкувати кілька хвилин на середньому вогні. Додаємо туди борошно і гарненько розмішуємо.

У цю суміш потрібно покласти сметану і теж всі разом гарненько перемішати.

Вливаємо склянку води і доводимо до кипіння. Останній штрих – видавлений у чеснодавке часник, який потрібно додати в сковороду з заливкою.

Заливаємо м’ясо сметанно-часниковою підливкою, кладемо туди ж лавровий лист, сіль, спеції і на великому вогні доводимо до кипіння.

Коли м’ясо в заливці закипить, робимо маленький вогонь і тушкуємо м’ясо до готовності близько 30 хвилин, якщо молодий кролик або до 50 хвилин, якщо м’ясо “у віці”.
М’якоть починає відділятися від кістки – значить блюдо готове, можна накладати порції і закликати всіх до столу.