Основні інгредієнти: цибуля, морква, томатна паста, минтай і спеції.
Інгредієнти
цибуля – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
минтай – 800 гр | |
томатна паста – 2 столові ложки | |
сіль – за смаком | |
спеції для риби – на смак |
Тушкований минтай – дуже просте в приготуванні і смачне блюдо. Готувати його можна в будь-який час року, а простота його приготування виручить, якщо часу на готування практично немає.
Покроковий рецепт
Для приготування цієї страви чистимо цибулю і моркву. А також беремо минтай, в моєму випадку він розморожений і потрошених.
Цибулю дрібно ріжемо і відправляємо обсмажуватися на сковороду до золотистого кольору.
Морква трьом на крупній тертці і відправляємо слідом за цибулею.
Поки цибулю з морквою обсмажується, ріжемо минтай на шматочки. Шматочки не повинні бути тонкі, інакше при гасінні риба розвалиться. Відправляємо минтай на сковороду з обсмаженими овочами. Обсмажуємо 5-7 хвилин. Кришкою сковороду не накриваємо.
Далі заливаємо рибу водою і додаємо томатну пасту. Солимо, додаємо спеції для риби, перемішуємо все це акуратно, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
Вимикаємо нашу тушковану рибку, даємо їй настоятися 5 хвилин і все, страва готова. Спробуйте приготувати, це дуже смачно. Приємного апетиту!