Тушкований на пару піленгас, на подушці з моркви, кабачка і цибулі.
Інгредієнти
Морква – 200 р. | |
Цибуля – 200 р. | |
Кабачок – 200 р. | |
Піленгас – 1,5 кг. | |
Масло вершкове – 20 р. | |
Лимонний сік – 20 мл | |
Сіль крупного помелу – 1 ч. л. | |
Перець чорний – 2 р. |
Пелінгас риба, яка легко чиститься і в ній майже немає кісток. Його дуже добре тушкувати з овочами. Щоб не виварювати смак м’яса, необхідно гасити в невеликій кількості води.
Покроковий рецепт
Моркву очистити і крупно нарізати.
У розігріту сковороду з розпеченим маслом, викласти моркву і перемішуючи обсмажувати до коричневих підпалин.
Дрібні цибулини розрізати на четвертинки, великі порізати великими шматками. Викласти в сковороду. Смажити до появи колера.
Молодий кабачок нарізати разом зі шкіркою. Викласти до овочів. Посолити і поперчити. Обсмажувати 3 хв.
Рибу почистити, випатрати з голови видалити зябра. Зрізати бічні плавники. Близько плавцем варто перевірити на наявність луски. Вона іноді там залишається. Нарізати на шматки.
Посолити. Поперчити. Залити соком лимона і перемішавши дати промаринуватися 5-10 хв.
Овочі в сковороді, залити водою. Вона повинна покривати їх.
Викласти зверху шматки риби. Зверху накрити важкою кришкою, щоб вона лежала щільно. Тушкувати страву на плиті, на маленькому вогні 15-25 хв. Точний час залежить від розміру риби. У готової риби м’ясо легко відстає від кісток.