Тушкований пелінгас на подушці з овочів

Тушкований пелінгас на подушці з овочів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тушкований на пару піленгас, на подушці з моркви, кабачка і цибулі.

Інгредієнти

Морква – 200 р.
Цибуля – 200 р.
Кабачок – 200 р.
Піленгас – 1,5 кг.
Масло вершкове – 20 р.
Лимонний сік – 20 мл
Сіль крупного помелу – 1 ч. л.
Перець чорний – 2 р.

Як приготувати Тушкований пелінгас на подушці з овочів

Пелінгас риба, яка легко чиститься і в ній майже немає кісток. Його дуже добре тушкувати з овочами. Щоб не виварювати смак м’яса, необхідно гасити в невеликій кількості води.

Покроковий рецепт

Моркву очистити і крупно нарізати.

У розігріту сковороду з розпеченим маслом, викласти моркву і перемішуючи обсмажувати до коричневих підпалин.

Дрібні цибулини розрізати на четвертинки, великі порізати великими шматками. Викласти в сковороду. Смажити до появи колера.

Молодий кабачок нарізати разом зі шкіркою. Викласти до овочів. Посолити і поперчити. Обсмажувати 3 хв.

Рибу почистити, випатрати з голови видалити зябра. Зрізати бічні плавники. Близько плавцем варто перевірити на наявність луски. Вона іноді там залишається. Нарізати на шматки.

Посолити. Поперчити. Залити соком лимона і перемішавши дати промаринуватися 5-10 хв.

Овочі в сковороді, залити водою. Вона повинна покривати їх.

Викласти зверху шматки риби. Зверху накрити важкою кришкою, щоб вона лежала щільно. Тушкувати страву на плиті, на маленькому вогні 15-25 хв. Точний час залежить від розміру риби. У готової риби м’ясо легко відстає від кісток.