Домашні вафельні трубочки, десерт, улюблений з дитинства.
Інгредієнти
Борошно – 200 гр | |
Масло вершкове – 150 гр | |
Молоко – 100 мл | |
Цукор – 150 гр | |
Яйце – 3 шт | |
Розпушувач – 1 ч. ложка | |
Нутелла – 300 гр |
Вафельні трубочки з нутеллою. Домашні вафельні трубочки, десерт, улюблений з дитинства. До складу вафель входить всього 5 інгредієнти: борошно, масло, яйця, цукор та вершки (або молоко). У нашому дитинстві такі трубочки були в основному без начинки або максимум з вареним згущеним молоком. Але від цього вони не переставали бути смачним ласощами, ми їх наминали за обидві щоки, запиваючи молоком. Зараз, звичайно, варіантів безліч начинок.
Мій улюблений рецепт – вершковий сир, збитий з цукровою пудрою, з додаванням шматочків свіжої полуниці, банана і ківі. З нутеллою, улюблений рецепт моїх дітей. Зазвичай нутеллу змішую з вафельною крихтою, але іноді пропускаю фундук смажений через блендер і змішую з нутеллою. Теж дуже смачно.
Покроковий рецепт
Для тіста змішати 3 яйця з цукром і розм’якшеним вершковим маслом. Борошно змішати з розпушувачем. Додати до яєчної суміші. Влити молоко і все гарненько перемішати міксером або блендером. Тісто виходить консистенції «густа сметана». Спекти тонкі вафлі. Згортати кожну, поки гаряча. Вафлі швидко застигають і стають хрусткими.
Нутеллу викласти в глибоку ємність. Можна в чашку. Чашку помістити в ківш або каструльку з гарячою водою. Поставити на маленький вогонь. Так щоб нутелла нагрілася і стала м’якою.
Вибрати кілька невдалих вафель і перетворити їх у крихту. Змішати нутеллу з вафельною крихтою.
Чайною ложкою начинити вафлі.
Смачні вафлі готові! Приємного апетиту!