Ванільне морозиво

Ванільне морозиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Змішати в каструлі з товстим дном вершки і молоко, додати ваніль і поставити на плиту при невеликій температурі. Як тільки з’являться перші ознаки закипання, каструлю треба моментально зняти з плити. Якщо дати суміші трохи покипіти, з’явиться присмак пряженого молока, який люблять далеко не всі.

Поки молочна суміш гріється, перемішати жовтки з цукром.

Додати перемішані жовтки з цукром до молочної суміші, добре перемішати і повернути каструлю на плиту на середній вогонь. Продовжувати гріти суміш до того, як вона почне загусати.

Охолодити і залити суміш в мороженицю. Якщо спеціального пристрою для приготування немає, то суміш треба помістити в контейнері морозилку. Кожні півгодини її треба діставати з холодильника і добре перемішувати. Цю процедуру треба повторювати, поки суміш остаточно не застигне.