Інгредієнти
Для тіста: – | |
Борошно – 1 1/4 чашки, вищого гатунку | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Сіль – 1/4 чайної ложки | |
Сода – 1/4 чайної ложки | |
Цукор – 3/4 склянки | |
Курячий білок – 1 шт. | |
Вершкове масло – 4 столові ложки (розтопленого) | |
Йогурт – 1/3 склянки | |
Ваніль – 2 чайні ложки | |
Для крему: – | |
Вода – 1 чайна ложка (гарячої) | |
Маршмеллоу (м’який зефір) – 100 г | |
Вершкове масло – 1/4 склянки (рзмягченного) | |
Цукрова пудра – 3 столові ложки | |
Ваніль – 1/2 чайної ложки | |
Какао – 2 столові ложки (Несквік не підійде, так як містить цукор) | |
Для глазурі: – | |
Вершкове масло – 100 г (розм’якшеного) | |
Ванілін – 1 чайна ложка | |
Цукрова пудра – 3 склянки | |
Вершки – 1/4 чашки (або молока) |
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 180 градусів.
У середній мисці змішайте 1 1/4 чашки борошна вищого сорту (просіяти), 1 чайну ложку розпушувача, 1/4 чайну ложку соди і 1/4 чайну ложку солі. Відкладіть усю суміш в бік.
В іншій невеликій мисці перемішайте віночком 4 столові ложки розтопленого вершкового масла і 3/4 склянки цукру піску.
Додайте 1/3 склянки йогурту і 2 чайні ложки ваніліну, гарненько збийте.
Додайте суху суміш, приготовану спочатку, перемішайте, щоб не було грудочок. Тісто для капкейків готово.
Тісто викладіть в паперові стаканчики або силіконові формочки, заповнюючи на 2/3 висоти (воно при випічці ще підніметься). Випікайте вже розігрітій духовці 20-25 хвилин. Після випікання обов’язково дайте кекси охолонути.
Приготуйте шоколадний крем.
У глибоку миску покладіть 100 г маршмеллоу (м’який зефір). Додайте 1 чайну ложку води. Поставте в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Зефір повинен підтанути. Перемішайте і відразу додайте 1/2 чайної ложки ваніліну, 3 столові ложки цукрової пудри і 1/4 склянки розм’якшеного вершкового масла (приблизно 2 столові ложки). Перемішайте все до однорідної маси. Додайте 2 столові ложки какао, гарненько перемішайте. Крем перекладіть в кондитерський мішок.
Коли кекси охолонуть і крем буде готовий, візьміть ніж для очищення овочів і в центрі капкейка зробіть надріз хрест на хрест глибиною до 2,5 см (не руйнуючи цілісність дна). У центр надрізу вставте носик кондитерського мішка і видавіть шоколадний крем. Повторіть цю процедуру з усіма капкейками.
Приготуйте білу глазур.
У середній мисці змішайте 100 г розм’якшеного вершкового масла, 1 чайну ложку ваніліну і 3 склянки цукрової пудри. Додайте 3/4 частини від підготовленого молока. Якщо глазур вам здасться густий, додайте молоко, що залишилося або скільки вважаєте за потрібне. Перекладіть білу глазур в кондитерський мішок і прикрасьте капкейки.
Капкейки з шоколадною начинкою готові!
Приємного чаювання!