Ванільні капкейки з шоколадним кремом

Ванільні капкейки з шоколадним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Борошно – 1 1/4 чашки, вищого гатунку
Розпушувач – 1 чайна ложка
Сіль – 1/4 чайної ложки
Сода – 1/4 чайної ложки
Цукор – 3/4 склянки
Курячий білок – 1 шт.
Вершкове масло – 4 столові ложки (розтопленого)
Йогурт – 1/3 склянки
Ваніль – 2 чайні ложки
Для крему: –
Вода – 1 чайна ложка (гарячої)
Маршмеллоу (м’який зефір) – 100 г
Вершкове масло – 1/4 склянки (рзмягченного)
Цукрова пудра – 3 столові ложки
Ваніль – 1/2 чайної ложки
Какао – 2 столові ложки (Несквік не підійде, так як містить цукор)
Для глазурі: –
Вершкове масло – 100 г (розм’якшеного)
Ванілін – 1 чайна ложка
Цукрова пудра – 3 склянки
Вершки – 1/4 чашки (або молока)

Як приготувати Ванільні капкейки з шоколадним кремом

Покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів.
У середній мисці змішайте 1 1/4 чашки борошна вищого сорту (просіяти), 1 чайну ложку розпушувача, 1/4 чайну ложку соди і 1/4 чайну ложку солі. Відкладіть усю суміш в бік.

В іншій невеликій мисці перемішайте віночком 4 столові ложки розтопленого вершкового масла і 3/4 склянки цукру піску.

Додайте 1/3 склянки йогурту і 2 чайні ложки ваніліну, гарненько збийте.

Додайте суху суміш, приготовану спочатку, перемішайте, щоб не було грудочок. Тісто для капкейків готово.

Тісто викладіть в паперові стаканчики або силіконові формочки, заповнюючи на 2/3 висоти (воно при випічці ще підніметься). Випікайте вже розігрітій духовці 20-25 хвилин. Після випікання обов’язково дайте кекси охолонути.

Приготуйте шоколадний крем.
У глибоку миску покладіть 100 г маршмеллоу (м’який зефір). Додайте 1 чайну ложку води. Поставте в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Зефір повинен підтанути. Перемішайте і відразу додайте 1/2 чайної ложки ваніліну, 3 столові ложки цукрової пудри і 1/4 склянки розм’якшеного вершкового масла (приблизно 2 столові ложки). Перемішайте все до однорідної маси. Додайте 2 столові ложки какао, гарненько перемішайте. Крем перекладіть в кондитерський мішок.

Коли кекси охолонуть і крем буде готовий, візьміть ніж для очищення овочів і в центрі капкейка зробіть надріз хрест на хрест глибиною до 2,5 см (не руйнуючи цілісність дна). У центр надрізу вставте носик кондитерського мішка і видавіть шоколадний крем. Повторіть цю процедуру з усіма капкейками.

Приготуйте білу глазур.
У середній мисці змішайте 100 г розм’якшеного вершкового масла, 1 чайну ложку ваніліну і 3 склянки цукрової пудри. Додайте 3/4 частини від підготовленого молока. Якщо глазур вам здасться густий, додайте молоко, що залишилося або скільки вважаєте за потрібне. Перекладіть білу глазур в кондитерський мішок і прикрасьте капкейки.

Капкейки з шоколадною начинкою готові!
Приємного чаювання!