Ванільні оладки на молоці

Ванільні оладки на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багатьма улюблене з дитинства страву, як оладки – ідеальний варіант для сніданку і невеликого перекусу для всієї родини. Напевно, не знайдеться людини, хто, спробувавши, залишився б байдужим.

Інгредієнти

Яйця курячі – 2 шт. середніх
Борошно – 250 грам
Молоко – 250 мл коров’яче середньої жирності
Цукор – 3 ст. ложки
Рослинне масло – 3 ст. ложки
Розпушувач – 1 ст. ложка можна замінити 1\4 ст. ложки соди, гашеного оцтом
ванільний цукор – 10 грам
Сіль – 1 щіпка

Як приготувати Ванільні оладки на молоці

Увійшли оладки в наш раціон ще з часів стародавньої Русі і міцно там закріпилася. Пізніше, оладки стали асоціювати зі святом Масляної.

Досвідчені господині мають в запасі свій улюблений метод приготування скоєних з усіх боків оладок, випробуваний роками, і список продуктів для приготування може видозмінюватися. Класичним варіантом тесту вважається суміш, в основі якої-якого виду та сорту борошно, курячі яйця, питна вода або коров’яче молоко.

Допускається додавання пекарських дріжджів, для отримання більш здобної і повітряної за формою маси, а також розпушувача або соди харчової, загашенной оцтовою есенцією. Універсальне Блюдо, ідеально поєднується з солодкими видами різноманітних топінгів, а також, пікантними і гострими соусами і закусками.

Покроковий рецепт

Підготувати продукти за списком.

Яйця розбити, обережно відокремивши жовтки від білків, дві різні ємності. Білки тимчасово відставити, а в жовтки насипати цукор. Суміш ретельно перемішати, можна скористатися віночком або замінити його міксером, до моменту розчинення цукру, потім, у масу додати маленьку щіпку солі і все перемішати.

У суміш влити 250 мл знежиреного коров’ячого молока, 3 ложки рослинної олії без запаху, висипати склянку борошна, вмішуючи дрібними порціями її, тоді тісто вийде найбільш гладким і однорідним, і рослинне масло.

Досипати в суміш 10 гр ванільного цукру, його можна замінити на ванілін, столову ложку розпушувача і ретельно вимісити тісто. Якщо немає під рукою розпушувача, його можливо замінити, додавши 1\4 їдальні ложки звичайної соди, погасивши заздалегідь деякою кількістю оцту.

В окремій мисці збити до густої і повітряної піни білки. З’єднати білкову суміш і масу з борошна, молока, цукру. Тісто має вийти досить густим і в’язким. Борошно різних марок виробників має несхожими характеристиками, в тому числі, за змістом в ній клейковини, тому, якщо тісто виходить в процесі рідкуватим і текучим, варто доповісти в нього пару-трійку столових ложок борошна. Тоді тісто на оладки стане тягучим і пружним.

На помірно розігрітій сковороді, збризнувши її невеликою кількістю масла, посмажити оладки, формуючи ложкою, до появи з обох сторін золотистої скоринки. Надлишки масла можна видалити паперовою серветкою, виклавши на неї оладки, перед подачею на стіл.

На додаток оладки можна полити, на вибір: свіжим ягідним варенням, згущеним молоком, різноманітними сиропами або з’їсти їх ще гарячими просто зі сметаною. Виходить надзвичайно просте у виконанні блюдо, не надто витратне, в кількості обов’язкових інгредієнтів і витраченого часу, і дуже смачне. Спробуйте приготувати!