Інгредієнти
Сало – сало з прожилками м’яса | |
Морква – 1-2 шт. | |
Часник – 5-8 зубчиків | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Пропоную приготувати смачне варене сало в домашніх умовах. Сало потрібно брати з великою кількістю прорізи. Блюдо просто чудове, підходить і для щоденного вживання замість ковбаси з жирком, в яку невідомо, що кладуть виробники, і для святкового столу. Особисто я, в моїй родині, вже давно виключила ковбасу з раціону і замінила такими нескладними стравами, натуральними і до того ж прекрасними на смак.
Основа приготування цього рецепту – сало з великою кількістю м’ясних прожилок. Треба сказати, вам пощастить, якщо ви знайдете продавця на ринку, який вирощує свою живність і продає найсвіжіше, гарне сало. Тому ось декілька порад з вибору якісного сала:
-колір сала повинен бути білим, трохи з ніжно-рожевим відтінком (ні в якому разі не з жовтизною!)
-шкурка повинна бути чистою, без щетини, світло жовтого відтінку
– так само шкурка не повинна бути занадто товстою і жорсткою, легко протыкаться
– товщина доброго і самого смачного шматка сала повинна варіюватися від 2,5 до 3,5 сантиметрів (все інше сало вважається менш смачним)
-свіже сало (сільське) має віддавати легким димком
– поверхня сала повинна бути жирною і трохи вологою.
Якщо вам сподобався шматок сала, непогано було б затвердити все на смак і попросити у продавця спробувати маленький шматочок! Якщо звичайно ви не хочете купити кота в мішку! Удачі в покупці!
Покроковий рецепт
Візьміть невеликий шматок сала с проріззю, такий як на фото, бажано вибирати такі шматочки, в яких більше м’яса, а не сала. Промийте сало, обсушіть.
Невелику моркву наріжте соломкою, а також наріжте соломкою кілька часточок часнику.
Нашаткуйте свиняче сало часником та морквою, як показано на фото.
Зверху щедро посипте сало сіллю і чорним меленим перцем. Перцю не шкодуйте, готовий продукт не буде гірким, повірте, перець надає йому пікантності.
Після цього запакуйте сало в два поліетиленових пакета, щоб не порвалися і варіть в киплячій воді приблизно 2-2.5 години в залежності від того, яке сало. Якщо сало м’яке, то двох годин буде достатньо, якщо його шкіра тверда, тоді необхідно проварити сало протягом 2.5-3 години.
Після закінчення варіння, викладіть сало на тарілку, зніміть пакети і злийте жир в окремий посуд, якщо не встигнете, і жир охолоне, доведеться потім його відшкрібати. Подавати до столу готову варену корейку можна і в гарячому, а краще всього в холодному вигляді, після охолодження в холодильнику. Відмінно поєднується з гірчицею і аджикою. Приємного апетиту!