Рецепт цих вареників простий у приготуванні. Для своїх рідних і близьких готувати це блюдо одне задоволення.
Інгредієнти
Борошно – до замісу густого тесту | |
Вода – 200 гр холодна | |
Масло рослинне – 4 ст. ложки | |
Сіль – 1 ч. ложка | |
Цукор – 0,5 ч. ложки | |
Для начинки: | |
Сир – 200 гр. | |
Яйце – 1 шт | |
Цукор – 100 гр |
Варенички – це улюблене блюдо не тільки дітей, але і дорослих. Начинки для них можуть бути дуже різноманітними. Варенички можуть виступати як у ролі десертної страви, так і в ролі ситного повноцінного страви.
Покроковий рецепт
Насамперед необхідно замісити тісто. Змішуємо в глибокій мисці воду, сіль, цукор, рослинне масло і поступово додаємо борошно, стільки щоб замісилася густе еластичне тісто. Як тільки замісили тісто, його необхідно помістити в целофановий пакет, або загорнути в харчову плівку хвилин на 10 (для того, щоб воно стало більш еластичним).
Готуємо начинку для наших вареників. В даному випадку це домашній сир (без зайвої вологи), цукор і яйце. Необхідно змішати сир із яйцем, цукор не вмешиваю в начинку, кладу безпосередньо на тісто.
Тісто розділяємо на 4 рівні частини, одну частину беремо для оброблення, інші частини необхідно скласти в пакет. Тісто розгортаємо в пласт, круглим предметом розділяємо його на кружечки. На кожен кружечок кладемо сир і цукор, щільно скріплюємо і закручуємо завитки. Вареничек готовий. Теж саме робимо з рештою тестом.
У підсолену киплячу воду покласти необхідну кількість вареників і варити до готовності. Викласти готові вареники на тарілочку, додати сметанки. Наивкуснейшее страва готова.