Вареники на заварному тісті з бузиною
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Окріп – 1 ст. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Бузина – 500 гр. | |
Цукор – 2 ст. л. |
Днями назбирала я чорну бузину. Ці чудові ягідки на гронах так манили до себе, щоб їх зірвати і принести додому. Але коли прийшла додому довго думала, що ж з ними робити. Варення і компоту не хотілося. Соус до м’яса вже робила. І туту мене осяяло – а чому не спробувати з ними приготувати вареники. І не класичному тесті, а ан заварному. Я давно вже хотіла його спробувати. Ось і прийшов час
Покроковий рецепт
1. У миску всипати все борошно. Зробити ямку і вбити туди яйце, додати солі рослинне масло. Розбовтати, а потім перемішати. Влити окріп і все ретельно вимісити.
2. Тісто виходить ніжна і гладка. Накрити рушником і дати трохи відлежатися.
3. Поки тісто лежить, підготувати бузину. Добре промити під водою, потім викласти на паперовий рушник і добре обсушити від води. Пересипати в миску і присипати цукром. Розмішати.
4. Тісто розкачати в ковбаску і нарізати шматочками. Так вареники не виходять всі однакового розміру, зате не залишається відходів від тесту. Кожен шматочок розкачати в круг і начинити бузиною. Скласти на присипану борошном дошку і заморозити в морозильній камері.
5. Можна, звичайно ж відразу зварити.
6. Дуже смачні вареники в розрізі. Приємного апетиту!