Вареники цукрові з вишнею

Вареники цукрові з вишнею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.






Першим ділом потрібно приготувати тісто. 3 головних інгредієнти змішуються між собою. Отже, насипаємо в глибоку чашу борошно робимо поглиблення, в яке додаємо яйця, сіль, ванільний цукор і теплу воду. Круговими рухами замішуємо не дуже круте тісто, поступово вмішуючи борошно. В залежності від уподобань буде і крутизна тесту. Я залишаю його досить м’яким, так як люблю пишне , не тонке тісто. Якщо хочете тоненьке тісто, то потрібно вимішувати близько 10 хв, поки не перестане приставати до столу і стане , як пластилін. Таке тісто надалі буде розгортати без борошна.



Обов’язковим кроком буде відпочинок тесту. Кладемо його в чашу і даємо постояти приблизно 20 хв., обов’язково накривши його рушником або, обернувши харчовою плівкою(щоб не заветріться).









Самим веселим кроком є ліплення вареників. Відрізаємо від відпочив невеликий шматочок тесту, розкачуємо його жгутиком і розрізаємо на однакові пеньочки. Розкачуємо кожен пенечек в коржик, викладаємо на кожну корж за три вишеньки, посипаючи їх цукром. Звертаємо вареники, щільно скріплюючи краю(чим краще скріпили, тим більше соку залишиться в готовому варенику). Для краси і міцності можна придавити краю виделкою.



Далі наливаємо воду в каструлю, доводимо її до кипіння, солимо і додаємо в неї по 5-6 вареників(щоб не злиплися). Через 2 хв після того, як кинули вареники акуратно перемішайте дерев’яною лопаткою, поддевом знизу, щоб вони не прилипли до дна каструлі. Через 3 хв після закипання дістаємо вареники шумівкою, посипаючи вишнями і вершковим маслом. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!