Вареники з картоплею і цибулею

Вареники з картоплею і цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кожен з нас не тільки бере участь в процесі поїдання, але і в процесі приготування. Вареники це найкращий спосіб зблизитися))

Інгредієнти

Борошно – 800 р.
Кефір – 500 мл
Олія соняшникова – 125 мл
Цукор – 1 ст. л.
Сода – 1 ч. л.
Цибуля – 2 шт.
Картопля – 5 шт.
Масло вершкове – 30 р.
Сіль і перець – за смаком

Як приготувати Вареники з картоплею і цибулею

Готую вареники вдома я рідко, так як для цього з ними треба повозитися. Але це того варто, адже магазинні напівфабрикати не зрівнятися з смачними домашніми варениками. Начинка може бути різною: овочі, м’ясо, гриби, ягоди і т. д. Вареники готуються з пшеничного борошна тісто можна робити будь на ваш смак: прісне, дріжджове або на кефірі. В моєму випадку я використовувала кефір.

Покроковий рецепт


Підготуємо наші інгредієнти. Тісто у мене буде на кефірі, на картинці літр, я взяла півлітра.


Почнемо з начинки. Відваримо картоплю в підсоленій воді. Лук наріжемо кубиками і присмажимо до золотистого кольору. Коли картопля буде готовий, зіллємо воду і зробимо з нього пюре з додаванням вершкового масла і цибулі.




Далі, в ємність додаємо кефір, ложку цукру і дрібку солі. Вливаємо олію, перемішуємо виделкою і починаємо акуратно всипати просіяне борошно. Борошно у всіх різних сортів, тому скільки візьме. У мене взяла 800 грам. Далі замішуємо і починаємо розгортати. Розкатали, посипали содою, знадобиться пів чайної ложки. Склали в конвертик і повторили процедуру. Отже, соди піде 1 чайна ложка. Сода замість дріжджів.


Нехай тісто постоїть в теплому місці 30 хвилин. Скрутили в сосиску і порізали на рівні шматочки. Кожен шматочок розкатали, зробили, наприклад чаркою, кружечки, поклали начинку і сформували так як показано на малюнку.

І, нарешті, вскипятили воду (не забудьте посолити) і відварюємо вареники 5-8 хвилин. Подавати разом із засмажкою з цибулі. Приємного Апетиту!