Вареники з картоплею і цибулею

Вареники з картоплею і цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготуємо наші інгредієнти. Тісто у мене буде на кефірі, на картинці літр, я взяла півлітра.


Почнемо з начинки. Відваримо картоплю в підсоленій воді. Лук наріжемо кубиками і присмажимо до золотистого кольору. Коли картопля буде готовий, зіллємо воду і зробимо з нього пюре з додаванням вершкового масла і цибулі.




Далі, в ємність додаємо кефір, ложку цукру і дрібку солі. Вливаємо олію, перемішуємо виделкою і починаємо акуратно всипати просіяне борошно. Борошно у всіх різних сортів, тому скільки візьме. У мене взяла 800 грам. Далі замішуємо і починаємо розгортати. Розкатали, посипали содою, знадобиться пів чайної ложки. Склали в конвертик і повторили процедуру. Отже, соди піде 1 чайна ложка. Сода замість дріжджів.


Нехай тісто постоїть в теплому місці 30 хвилин. Скрутили в сосиску і порізали на рівні шматочки. Кожен шматочок розкатали, зробили, наприклад чаркою, кружечки, поклали начинку і сформували так як показано на малюнку.

І, нарешті, вскипятили воду (не забудьте посолити) і відварюємо вареники 5-8 хвилин. Подавати разом із засмажкою з цибулі. Приємного Апетиту!